Torroella tindrà el projecte de l'estació d'autobusos el juny

L'alcalde del municipi, Jordi Cordon, ressalta que l'actual emplaçament suposa "un greuge" per al poble

El secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, ha confirmat que el Govern està treballant en el projecte de construcció de l'estació d'autobusos de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i que estarà enllestit al pròxim mes de juny.

L'alcalde del municipi, Jordi Cordon, ha insistit en "la necessitat i urgència" de disposar d'aquest equipament que s'instal·larà al final de l'aparcament de la carretera de l'Estartit. Segons Cordon, l'actual estació és "insuficient, incòmode i dona mala imatge" del poble com a destinació turística. Aquest equipament ja estava inclòs dins del pla de mobilitat 2008-2012 i l'any 2010 un projecte inicial que va ser descartat.

Font s'ha reunit amb l'alcalde de Torroella durant la presentació de l'estudi de millora del transport públic de la Costa Brava. El passat 3 d'abril, el batlle també va entrevistar-se amb el director general d'Infraestructures, Xavier Flores, que li va assegurar que el projecte de l'estació d'autobusos ja estava molt avançat.


L'alcalde de Torroella de Montgrí ha assegurat que és "necessari" disposar "el més aviat possible" d'aquest equipament perquè l'actual emplaçament comporta un "greuge important pel municipi". Segons el batlle, l'actual parada dels autobusos és "insuficient, genera inseguretat i dóna mala imatge del nucli com a destinació turística".

Segons el consistori, l'any 2010 ja es va presentar un projecte inicial amb tres andanes i un cobert per als passatgers que tenia un cost 1,5 MEUR. No obstant això, el mateix secretari de Territori i Mobilitat (que anteriorment ocupava el càrrec de director general de Transport i Mobilitat de la Generalitat) ja va anunciar que aquesta estació i altres s'havien d'aturar atesa la situació econòmica. Font també va ressaltar que el projecte inicial quedava descartat i que era necessari revisar-lo per reduir costos i fer-lo viable econòmicament.

D'altra banda, la Generalitat ha donat a conèixer que des de l'1 de juliol a l'1 de agost es doblaran el nombre d'expedicions d'anada i tornada entre l'Estartit- Torroella de Montgrí i Barcelona - l'Aeroport del Prat. En total n'hi hauran 8, el que suposa un salt qualitatiu. A més, de cara any 2014, s'està treballant per perllongar fins a Torroella les expedicions entre l'Escala i Figueres i el nou servei diari a l'estiu per connectar el municipi empordanès amb Roses passant per l'Escala.