Quim Lladó s'endú la Mosca Grossa i Renfe la Mosca Borda

El Col·legi de periodistes distingeix a Marc Gasol amb la Mosca de Sant Narcís

Els periodistes gironins han premiat el cap de premsa de la Generalitat a Girona, Quim Lladó, amb el premi de la Mosca Grossa de la informació. Es tracta d'un guardó que entrega el Col·legi de Periodistes a Girona per votació popular a la persona que ha facilitat més la feina. Per contra, la Mosca Borda ha anat per la Renfe i Adif i el "vergonyós servei ferroviari" que ofereix als usuaris, entre ells periodistes que cada dia es desplacen en tren.

En aquestes votacions hi han participat 111 persones d'arreu de la demarcació de Girona. Per altra banda, la junta gironina del col·legi ha distingit a Marc Gasol amb la Mosca de Sant Narcís per haver aconseguir l'ascens del club de bàsquet de la ciutat a la lliga ACB.

Aquest divendres la delegació gironina del Col·legi de Periodistes ha celebrat l'acte d'entrega de les Mosques de la Informació, uns premis que guardonen periodistes i celebritats i que també compten amb uns guardons de votació popular per premiar i castigar aquells qui faciliten o obstaculitzen la tasca periodística.

Dins de les categories de votació popular, el cap de premsa de la Delegació de la Generalitat a Girona, Quim Lladó, ha guanyat el guardó de Mosca Grossa. L'han votat un 53,15% de les persones que han participat en les votacions. En destaquen "l'amabilitat, la diligència i el bon humor" que caracteritza el líder del departament de comunicació de la Generalitat a Girona.

En segon lloc ha quedat el responsable de comunicació de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona, que ha comptat amb el suport del 26,12% dels periodistes que han votat. En tercer lloc hi ha la responsable de premsa de diversos ajuntaments de la Selva i del Consell Comarcal del Baix Empordà, Aida Fuentes, amb un 12,61% dels vots i tanca la llista de votacions el regidor d'Urbanisme de Girona, Lluís Martí, amb un 8,1%.

Renfe i Adif reben la Mosca Borda

Per contra, els periodistes gironins han castigat el "vergonyós servei ferroviari" que ofereix Renfe i Adif amb la Mosca Borda. Segons la nominació, els professionals detallaven que molts comunicadors i periodistes agafen habitualment el tren per traslladar-se a Barcelona per anar a treballar i pateixen els retards com la resta de la ciutadania. Renfe i Adif han acaparat el 62% dels vots per aconseguir aquesta Mosca Borda. Carmona ha recollit el guardó en nom dels responsables de les dues empreses públiques

En segona posició hi ha el departament de premsa del festival de Cap Roig que es fa a Calella de Palafrugell (Baix Empordà). Els periodistes consideren que aquest any no han rebut un bon tracte a l'hora de cobrir els concerts d'aquest festival i d'altres conflictes derivats dels artistes que hi actuaven (com ara que no concedien entrevistes o que no permetien enregistrar el so). El certamen musical ha tingut 30,39% dels vots. Per últim, el departament de premsa de Ripoll ha sumat el 6,86% dels vots i els professionals de la informació lamenten que el consistori prioritzi la informació per les xarxes socials, abans que informar als mitjans de comunicació.

La junta distingeix Marc Gasol, Joan Ventura i Josep Maria Francino

Per altra banda, la junta del col·legi gironí ha volgut reconèixer a Marc Gasol amb la Mosca de Sant Narcís per la proesa d'aconseguir l'ascens a la lliga ACB amb el Bàsquet Girona. Consideren que tot i el poc marge de temps que ha tingut al capdavant del club, ha aconseguit arribar a l'elit del bàsquet.

Per altra banda, la Mosca del Col·legi aquest 2022 s'ha desdoblat per premiar a dues persones. Per una banda, a Joan Ventura. El periodista ha estat el president de la junta gironina del col·legi durant els últims vuit anys. Per altra banda, s'ha entregat a títol pòstum la Mosca a Josep Maria Francino, un home de ràdio que el desembre de l'any passat va morir amb 74 anys.

La gala d'entrega dels premis d'aquest any s'ha fet a l'auditori Josep Irla de Girona.