Imputades set persones per simular robatoris a Lloret i Blanes

El primer cas es remunta al passat 7 d'octubre quan una dona havia venut joies robades després de denunciar el robatori

Els Mossos d'Esquadra han imputat imputar set persones com a presumptes autores de diverses simulacions de robatori i estafa a Lloret de Mar i Blanes en només quatre mesos. El primer del fets es remunta al passat 7 d'octubre de 2012 quan una ciutadana va denunciar un robatori al interior d'un domicili de Lloret de Mar.

La dona va manifestar que li havien sostret joies per un valor superior a 1.500 euros. En les seves investigacions, els agents van constatar que la denunciant havia venut les joies, presumptament robades, a un establiment de compra i venda d'or de Lloret una setmana abans de la denúncia. Cinc dies més tard, concretament el 12 d'octubre, un home va denunciar que havia patit un robatori amb violència al pàrquing de l'edifici on vivia, a la mateixa localitat de Lloret de Mar. L'home explicava que tres persones l'havien assaltat i robat tots els objectes personals que duia.

Un cop visionades les gravacions de les càmeres de seguretat de l'edifici i estudiats tots els indicis, la unitat d'investigació de la comissaria de Blanes va determinar que els fets eren falsos.

El tercer fet se situa el 16 d'octubre del 2012. Un home va denunciar un robatori amb força en una botiga de roba. La víctima, propietari de l'establiment, va denunciar que li havien forçat la persiana de l'entrada i li havien robat peces de roba per un valor de més de 12.000 euros.
Els agents van constatar durant les indagacions que els fets relatats per la víctima eren contradictoris, ja que no es va observar cap forçament en el local. L'estranya coincidència entre el valor dels objectes sostrets i el que constava contractat a la pòlissa de l'asseguradora va fer dubtar fins i tot al pèrit de la companyia d'assegurances.

Finalment, davant el resultat dels vestigis, els mossos van concloure que es tractava d'una simulació de delicte. Els agents també van imputar al propietari de l'establiment un delicte d'estafa.

Gairebé un mes més tard, concretament el 14 de novembre de l'any passat, un home va denunciar que li havien sostret el vehicle, víctima d'un atracament amb pistola, a Blanes. Els investigadors van poder comprovar que en realitat el vehicle havia estat venut mitjançant un portal d'Internet pel mateix propietari. Els mossos van seguir el rastre del cotxe i van constatar que s'havia matriculat legítimament a Alemanya i posteriorment a Polònia, lloc on va ser intervingut el passat 5 de desembre.

El cinquè dels casos data del passat 17 de gener a la població de Blanes. Una dona va denunciar una estrebada al carrer. La denunciant va presentar la denúncia un dia després del fet i durant la declaració, els agents van denotar que la víctima tenia una actitud molt nerviosa i que les seves explicacions no eren coherents. En un moment de la declaració la denunciant va manifestar voluntàriament que els fets no s'havien produït mai i que s'ho havia inventat per tal de cobrar de l'assegurança.

El sisè cas va tenir lloc el dia 6 de febrer de 2013. Una persona va denunciar un robatori amb violència que havia patit vuit dies abans a Lloret. La policia, després de la tardança a interposar la denuncia i les poques dades que donava la víctima dels fets, va sospitar de la veracitat de la denúncia.

Finalment, l'últim fet es va produir el passat 18 de febrer quan el propietari d'una botiga de roba de la població de Lloret de Mar va denunciar que li havien entrat a robar i li havien sostret 35 jaquetes de pell per un valor de 8.000 euros. Els agents de policia van comprovar que l'establiment no presentava cap mena de forçament i que les explicacions donades pel propietari eren errònies.

En tots els casos els denunciants van acabar imputats per un delicte de simulació de delicte i van quedar en llibertat després de declarar. Ara, resten a l'espera de la celebració del judici quan siguin requerits per part del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes.