CCOO exigeix Nestlé no tancar la secció de descafeïnat i amenaça amb una vaga

El 24 d'octubre és la data límit que s'han fixat des del comitè per decidir-ho

El sindicat CCOO reclama a la multinacional Nestlé que reconsideri la seva intenció de deslocalitzar la secció de cafè descafeïnat de la seva fàbrica de Girona. El sindicat també exigeix que, si finalment es dur a terme, a les persones que resultin afectades per aquesta decisió se’ls garanteixi un lloc de treball amb la mateixa qualificació, horaris i salari que el que tenen actualment a la fàbrica gironina.

Les peticions arriben després que divendres passat l'empresa va proposar reubicar els 42 empleats indefinits alhora que plantejareduir el salari a 25 treballadors. El president del comitè, Lluís Parra, assegurava aleshores que van sortir "molts decebuts" amb les condicions, que no inclouen cap prejubilació ni mantenen els festius fixes en dates assenyalades. A més, Parra va assegurar que seguiran fent pressió per aturar la deslocalització.

El 24 d’octubre és la data límit que es marca el comitè d’empresa per decidir si tira endavant una vaga a la planta. Aquell dilluns acaba el període de negociació entre ells i l’empresa per trobar una solució a la problemàtica.

A més, CCOO i el comitè d’empresa faran divendres una concentració de protesta a les portes de la fàbrica.