L'Oncobike del proper 15 d'octubre bat rècord de participants

S'hi han apuntat un total de 98 equips, deu més que l'anterior edició

Un total de 98 equips d’entre quatre i sis ciclistes – 10 més que l'any passat- participaran el pròxim dissabte, 15 d’octubre, en la sisena edició de l’Oncobike, una cursa solidària en BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que recorre camins i pistes de la Vall de Llémena, a cavall entre les comarques del Gironès i la Garrotxa. Per sisè any consecutiu, el centre neuràlgic de la prova estarà situat a la localitat de Sant Gregori, que acollirà la sortida i l’arribada, i els equips podran optar entre dos recorreguts: 200 km o 147 km.

Els diners que es recullin amb aquest esdeveniment esportiu i solidari es destinaran a finançar el servei d'Estètica Oncològica Integral que l’Oncolliga ofereix als malalts de càncer, amb la finalitat de prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones. Per aconseguir aquest objectiu solidari es demana a cada equip que faci un donatiu mínim de 500 euros, tot i que molts d’ells acaben superant aquesta quantitat gràcies a les aportacions d’empreses patrocinadores i de particulars.

L'especialista en estètica oncològica Núria Izquierdo és l'encarregada de desenvolupar aquest programa, que està disponible a Girona, Palamós, Olot, Campdevànol, Blanes i Figueres. El programa ofereix a les pacients un total de sis sessions (una al mes) totalment gratuïtes i individualitzades, durant les quals reben tractaments estètics que les ajuden a fer front a efectes secundaris de la quimioteràpia i la radioteràpia, com la toxicitat de la pell, les mucoses seques (bucals, vaginals, entre d'altres), la hipersensibilitat al sol, l’acne, la coïssor, per nombrar alguns.

En la majoria dels casos aquests efectes són transitoris, però molt molestos, i una actuació preventiva sobre la pell i les mucoses pot ajudar molt a evitar o si més no minimitzar aquests símptomes, guanyant així en qualitat de vida i benestar i, de retruc, millorant l’estat anímic amb el qual es fa front a la malaltia.  L’any 2021 es van oferir 439 sessions a un total de 121 usuaris i usuàries.

Una cursa solidària en un entorn únic

L’Oncobike comptarà aquest any amb 586 participants repartits en 98 equips, dels quals 67 s’han inscrit per fer la cursa llarga (191,4 km) i 31 per fer la versió reduïda (120 km). La sortida es farà en tres fases, des de la Zona Esportiva de Sant Gregori: a les 8 del matí sortiran els equips inscrit a la cursa llarga, a les 8.30 h. els de la cursa curta i, finalment, a les 9 del matí, els equips formats íntegrament per ciclistes amb e-bike.

L’itinerari transcorre íntegrament per la Vall de Llémena, un dels paratges més ben conservats de les comarques gironines, situat a cavall entre el Gironès i la Garrotxa.

El suport dels ajuntaments de la Mancomunitat de la Vall de Llémena (Sant Gregori, Sant Martí de Llémena, Sant Aniol de Finestres i Canet d’Adri) ha estat decisiu per tirar endavant aquesta iniciativa esportiva i solidària, que també compta amb la col·laboració del Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llémena. Uns 150 voluntaris seran els encarregats de la logística i d’assistir els corredors en els punts d’avituallament.

Els equips estan formats per entre quatre i sis ciclistes i sempre n’hi haurà d’haver com a mínim dos en ruta. L’itinerari no estarà senyalitzat i els diferents equips hauran de seguir el recorregut mitjançant el sistema GPS. La cursa es podrà seguir en directe a través del web de la prova.