Cassà de la Selva endega la 2a edició del Passaport Edunauta

L'activitat està dirigida a infants de 3er i 4rt de Primària

Cassà de la Selva (Gironès) inicia aquest octubre la segona edició del Passaport Edunauta,, un projecte de creació d’oportunitats educatives i d’acreditació i reconeixement social d’aprenentatges fora de l’escola per a infants de 3r i 4t de Primària del municipi, que catalitza i connecta tota la potència educativa del territori.

La seva metodologia es basa en els anomenats passaports d’aprenentatge (learning passaports), on des d’un determinat territori o municipi s’anima a la participació en activitats extracurriculars obertes, dins i fora escola, a tots els seus infants, independentment del seu origen social, per tal d’ampliar la igualtat d’oportunitats educatives. És un passaport divertit i personalitzat on l’infant registra tot el que aprèn explorant i gaudint de les activitats educatives que ofereix el seu entorn. Es tracta de connectar, reconèixer i fer visibles els aprenentatges que els infants fan més enllà de l’escola.

Des de l’Ajuntament de Cassà de la Selva impulsen aquest curs escolar el Passaport Edunauta amb la col·laboració de tota la comunitat educativa del municipi. En concret, hi ha una especial implicació per part de les escoles de Cassà (Puig d’Arques, Aldric i La Salle) i també d’entitats diverses del poble.

Per tal que totes les famílies pugueu conèixer quines activitats edunautes es poden desenvolupar a Cassà de la Selva i a d’altres municipis, es poden consultar al web del Passaport Edunauta. De la mateixa manera, també es poden descarregar una proposta d’activitats a realitzar a casa al web de l’Ajuntament.

Es tracta que cada edunata registri al seu passaport totes les activitats que realitzi. Per aquest motiu, quan es faci una activitat al municipi els infants han de portar al passaport perquè els el segellin. Al final de curs es convidarà a tots els edunautes a un acte de graduació per reconèixer els aprenentatges realitzats al llarg de curs.