La Fundació Maria Rosa Sans beca dos joves de la Garrotxa per anar a la universitat

Cursaran Infermeria a la UdG i Veterinària a la UAB respectivament

La Fundació Maria Rosa Sans, ha celebrat l’acte de lliurament de la cinquena edició de les seves beques, que tenen com a objectiu donar suport a estudiants de la Garrotxa amb talent, però amb recursos econòmics limitats, perquè puguin iniciar els seus estudis universitaris.

Arnau Faja i Elsa Viscasillas han estat els alumnes becats enguany que gràcies a aquestes beques podran cursar el Grau en Infermeria a la Universitat de Girona i el Grau en Veterinària a la Universitat Autònoma de Barcelona, respectivament. Les ajudes es destinaran a finançar les despeses de matrícula i taxes obligatòries, així com l’allotjament, la manutenció, els desplaçaments i el material docent dels alumnes durant el període lectiu.

A banda dels nous estudiants que entren en el programa cada any, els alumnes poden renovar la beca pels següents cursos universitaris fins a la finalització dels estudis, sempre que la seva situació econòmica continuï emmarcada dins els criteris establerts per la fundació i segueixin amb el seu compromís vers els estudis. D’aquesta manera, si es comptabilitzen els estudiants becats enguany i els que continuen becats d’edicions anteriors, pel curs la Fundació Maria Rosa Sans haurà becat un total de 14  alumnes. De la mateixa manera, en els seus quasi sis anys d’activitat, el valor global de les ajudes aportades per la Fundació ascendeix a prop de 89.250€.

El lliurament de les beques ha tingut lloc a l’Espai Cràter de l’Ajuntament d’Olot i ha comptat amb la presència de l’Il·lm. Sr. Pep Berga, alcalde d’Olot; l’Il·lm. Sr. Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa; l’Il·lm. Sr. Artur Colomer, alcalde de Sant Feliu de Pallerols; els Srs. Joan i Tomàs Boix president i vicepresident de la Fundació Maria Rosa Sans; el Sr. Ivan Tibau, Director de banca d’institucions de Caixabank; així com altres autoritats locals i comarcals, membres de la fundació i els estudiants becats d’enguany acompanyats dels seus familiars, entre d’altres.

“Des dels seus inicis fa cinc anys, la Fundació Maria Rosa Sans dona assistència econòmica a joves garrotxins que cursen segon de batxillerat i segon curs de cicles formatius de grau superior, perquè puguin accedir a una formació universitària i poder tenir un futur laboral ple d’oportunitats. Aquesta entitat va néixer amb l’esperit compromès i amb la vocació social que caracteritzava la meva mare, Maria Rosa Sans, una persona que com a mestra d’escola sempre va tenir la voluntat d’ajudar als alumnes que més ho necessitaven perquè tenien talent i ganes d’estudiar, però els mancaven els recursos per fer-ho” ha explicat el president de la Fundació, Joan Boix, durant l’acte de lliurament.

A banda del lliurament de les beques, durant l’acte s’ha celebrat una taula rodona en la que s’ha reflexionat sobre les sinèrgies entre la Fundació Maria Rosa Sans i els centres educatius, la importància que les beques tenen pels joves per tal que es puguin seguir formant, a més de compartir l’experiència d’alguns estudiants sobre els seus primers anys a la universitat. A la taula, modera pel presentador de l’acte, el periodista Òscar Cabana, hi han participat Anna Bonfill, Secretària de la Fundació Maria Rosa Sans; Jordi Antiga, director de l’INS Garrotxa; Laura Doblas, estudiant becada la primera edició i que enguany ha finalitzat el grau en Ciències Biomèdiques a la UB; i Mariamu Dukuray i Sergi Babiano, estudiants becats en la segona i quarta edició respectivament.

Programa de mentoria

Aquest serà també el segon any que la Fundació assignarà un mentor a cadascun dels becats, amb la voluntat de poder fer un seguiment de la seva evolució i guiar-los en el seu procés d’aprenentatge i en la seva futura carrera professional. Els mentors són professionals de diferents àmbits vinculats amb les carreres universitàries escollides.  Tant els nous becats, com els estudiants que renoven, comptaran amb el suport d’aquesta figura.

A través del seu web es pot consultar tota la informació per poder sol·licitar aquests ajuts, l’actualitat de la Fundació o les experiències dels estudiats becats, entre d’altres.

Sobre la Fundació Maria Rosa Sans  

La Fundació Maria Rosa Sans Tintó neix el 2018 a Sant Feliu de Pallerols (Girona), per iniciativa de les famílies Boix-Bosch, també al capdavant de Noel Alimentaria, i Boix-Bonfill, amb la finalitat de promoure la igualtat d’oportunitats i amb la voluntat d’afavorir el creixement i el desenvolupament de les persones a través de la formació i promoció de l’autonomia personal. La institució treballa impulsant la carrera de joves amb talent i capacitats, que per la seva situació familiar i econòmica no disposen de recursos suficients per iniciar els estudis en l’àmbit universitari.