JxCat a Girona tanca files i el partit farà noves primàries per escollir l'alcaldable

El procés s'engegarà "en les properes setmanes"

La militància de JxCat a Girona ha tancat files durant l'assemblea extraordinària que s'ha celebrat aquest dilluns. En un comunicat, el comitè local explica que durant la trobada, els seus membres han donat "totes les explicacions" que se'ls han demanat.

El debat, explica l'escrit, ha servit perquè els afiliats es conjuressin "a reforçar el projecte de Junts per Catalunya a Girona com a millor opció per garantir el progrés dels veïns i veïnes de la ciutat" i per continuar "liderant, des del món local, el compromís amb la independència". Amb l'objectiu que JxCat continuï "essent la principal força política a l'Ajuntament" i revalidi l'alcaldia, el partit ha anunciat que farà noves primàries a la ciutat tal i com va avançar El Gerió Digital . Això sí, encara no ha posat data.

L'assemblea d'afiliats de JxCat a Girona, que s'ha celebrat a porta tancada, arribava en plena crisi oberta per la renúncia de l'alcaldable Assumpció Puig. I amb veus discordants dins el partit al voltant del paper que la coordinadora local ha tingut en l'afer.

La reunió ha durat poc més d'una hora i mitja. Durant aquest temps, segons informa el comunicat que ha fet públic JxCat Girona, "la coordinadora local ha donat totes les explicacions que se li han demanat". Durant el debat, les intervencions també han servit, explica l'escrit, "per posar de manifest la bona feina que ha fet Assumpció Puig fins ara".

A la trobada, els afiliats han tancat files i, segons informa la coordinadora, s'han deixat de banda els recels per centrar-se en l'objectiu comú de les municipals del 2023. "Tota la militància s'ha conjurat per reforçar el projecte de JxCat a Girona com la millor opció per garantir el progrés dels veïns i veïnes de la ciutat, i per continuar liderant, des del món local, el seu compromís amb la independència", recull el comunicat que s'ha fet públic.

"El conjunt dels afiliats ha posat èmfasi en la importància que té per a la ciutat que Junts continuï sent la principal força política a l’Ajuntament i revalidi l’alcaldia a les eleccions del maig del 2023", continua l'escrit. Per aquest motiu, el partit farà un nou procés de primàries per escollir un nou alcaldable. De moment, però, se'n desconeix la data exacta, perquè el comunicat tan sols precisa que el procés s'iniciarà "en les properes setmanes".