Recullen firmes contra la futura benzinera Esclatoil a Platja d'Aro

Han recollit 1.540 signatures i penjat cartells a l'entorn del terreny escollit

Un grup de veïns de l'Avinguda Castell d'Aro a Platja d'Aro (Baix Empordà) han reaccionat a la notícia que va avançar El Gerió Digital el passat 29 de juliol on s'explicava que el Grup Bon Preu SAU tenia previst construir una nova benzinera EsclatOil en aquest carrer en una parcel·la lliure al número 87.

En aquest sentit han col·locat diversos cartells al llarg de l'avinguda on s'hi poden llegir frases de l'estil "Prou contaminació al nostre barri", Protegim els estanys" o bé "Prou perill i contaminació, la gasolinera al costat de casa, no!". Alhora, els damnificats han iniciat una recollida de firmes i ja en tenen 1.540 que han presentat a l'Ajuntament.

A hores d'ara l'empresa amb seu a les Masies de Voltregà, ja ha presentat l'informa ambiental per la prevenció d'incendis, l'estudi tècnic preliminar, l'estudi geotècnic i ha donat resposta al requeriment de la sol·licitud de llicència ambiental el passat mes de maig.

Amb tot, l'Òrgan Tècnic del Consell Comarcal de Baix Empordà ha estudiat tota la documentació i ha donat el vist-i-plau per continuar amb la tramitació del projecte una vegada aprovada la llicència ambiental. La documentació es va posar en període d'exposició pública fins el 22 d'agost per a poder efectuar les observacions i les reclamacions que es creguin convenients.

Malgrat les reivindicacions tot sembla indicar que la tramitació seguirà endavant perquè tots els permisos estan en regla i es compleix el que dicta el POUM de Castell-Platja d'Aro segons ha indicat El Punt Avui.