Blanes congela les ordenances fiscals pel 2023 degut la context de ''crisi mundial i la guerra d'Ucraïna''

També es va decidir tirar endavant una modificació pressupostària de 215.000 euros

L'Ajuntament de Blanes (Selva) va aprovar ahir en el transcurs del ple ordinari de setembre l'aprovació inicial de les Ordenances Fiscals pel 2023 on es va acordar congelar-les i no incloure cap increment en les taxes. El tinent d’alcalde d’Hisenda, Carlos Garzon, va explicar que han pres aquesta decisió "sobretot per l’actual context de crisi mundial, la postpandèmia i la guerra d'Ucraïna". D’altra banda, també ha destacat que la taxa per censar els animals de companyia passarà a ser gratuïta l’any vinent, amb l’objectiu de combatre la pèrdua i els abandonaments. Amb tot, també ha recordat que continua vigent la obligatorietat de censar-los.

L’aprovació inicial de les Ordenances Fiscals ha prosperat amb els vots a favor d’ERC, PSC i JxB. Per la seva banda, BECP, C’s i els tres regidors no adscrits han votat en contra. Tot seguit s'ha tractat una modificació pressupostària amb una consignació de 215.000 euros per a invertir en diverses qüestions.

Aquests són algunes reparacions de manteniment a les escoles, consum d’electricitat a la Ciutat Esportiva, la festa de Reis per Nadal, així com també col·laboracions externes en matèria d’urbanisme i la gestió integral de les llars d’infants. El punt s’ha aprovat amb el recolzament dels grups municipals d’ERC, BECP, PSC, JxB i els tres regidors no adscrits. Per la seva banda, el regidor de C’s s’ha abstingut.

Un altre tema destacat ha estat donar compte de la renúncia del regidor Mario Ros a seguir formant part del grup municipal del PSC, de manera que a partir d’ara ha passat a ser un regidor no adscrit. Això ha comportat que s’hagi hagut de tornar a alterar la distribució dels regidors i regidores a l’hemicicle, així com tornar a configurar el nomenament de representants en òrgans col·legiats que siguin competència del ple.

La tercera qüestió destacada ha estat la presència d’un gran nombre de treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Blanes que han assistit al ple per a manifestar diverses reivindicacions fetes arribar al govern de la ciutat. L’acció ha consistit en fer acte de presència durant el primer quart d’hora de la sessió, abandonant la sala de plens posteriorment. Sobre aquesta qüestió, tant l’alcalde com el tinent d’alcalde de Recursos Humans han lamentat la situació, avançant la voluntat d’intentar trobar una solució, amb l’esperança que pugui haver un acord.

Altres punts a l’ordre del dia

Pel que fa a la resta de punts a l’ordre del dia que s’han debatut, un d’ells han estat les subvencions pels programes que presenten les entitats i associacions culturals sense ànim de lucre s’ha aprovat per unanimitat, igual que el reglament intern de funcionament de la Policia Local. Respecte la declaració d’interès i utilitat municipal les obres que s’han fet a la Casa de la Cultura a càrrec de la Generalitat, també ha prosperat amb el consens dels 21 regidors i regidores.

Abans de l’habitual punt de tancament de Precs i Preguntes, la moció presentada pel nou regidor no adscrit, Mario Ros, per a la reobertura de la Ludoteca de La Plantera –presentada finalment de manera conjunta amb el grup de Blanes En Comú Podem i els altres dos regidors no adscrits, José Morcillo i Sergio Atalaya-, va prosperar amb els vots a favor de tothom, llevat del PSC, que va fer-ho en contra.