Guanyem Girona reclama activar el Consell Municipal de Seguretat i elaborar un Pla de Seguretat

La formació també demana al govern que garanteixi que la comissaria de Santa Eugenia no traurà agents del carrer

Guanyem Girona presentarà una bateria de propostes en matèria de seguretat al proper ple. La formació remarca que es tracta d'una ciutat "relativament segura" però que molts veïns i comerciants troben a faltar policia de proximitat. Entre les propostes, reclamen activar el Consell Municipal de Seguretat, creat l'any 2017 però que "mai s'ha arribat a reunir de forma participativa" i elaborar un Pla de Seguretat, una eina que ha de definir les línies estratègiques i que, segons a formació, tot i ser obligatori no s'ha fet mai. "És una anomalia", afirma el cap de l'oposició, Lluc Salellas.

D'altra banda, des de Guanyem adverteixen del "risc" que, al seu entendre, pot suposar l'obertura de la comissaria de Santa Eugènia. "Demanem al govern que garanteixi que el nombre d'agents passejant pel carrer es mantindrà i que no es trauran agents dels barris per tancar-los a la comissaria", diu Salellas.

Així mateix, la proposta de Guanyem –que es presentarà en forma de moció- també busca potenciar els agents cívics i agents tutors per aprofundir en una visió "preventiva" de la seguretat.

Per la seva banda, la regidora Cristina Andreu creu que cal anar " a l'arrel del problema" i "reduir les desigualtats entre persones i barris". "Treballar per una ciutat més igualitària, dinàmica i cohesionada és l'única manera de garantir el dret a la seguretat", afirma.

Taula rodona sobre Girona i Seguretat

Guanyem també ha aprofitat la roda de premsa per explicar que properament organitzarà un acte que porta per títol “Dret a la Seguretat: propostes per la Girona que ve”. L’acte estava previst per dijous 29 però motius d’agenda han obligat a ajornar-lo. Properament s’anunciarà una nova data.