Comencen les obres a la plaça del Monestir de Sant Feliu que costaran uns 2,53 MEUR

Els treballs han de durar sis mesos i mig

Les obres a la Plaça del Monestir de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) han donat avui inici i, posteriorment, començaran les de l'avinguda de Juli Garreta -via paral·lela a la nova plaça- a partir del 4 d'octubre. Els treballs estan pressupostats en 2,53 milions d'euros (MEUR) i tenen un termini d'execució de sis mesos i mig.

La reurbanització de la plaça del Monestir comporta diferents accions. D'una banda, l'ampliació de les voreres del carrer de Callao, de la cantonada del carrer de l'Hospital i del negoci d'hostaleria que hi ha vora l'església. Els aparcaments surten d'aquest entorn. Entre els objectius de les obres del monestir, hi ha recuperar la cota original de la porta de l'Arc de Sant Benet, que havia anat acumulant sauló i terres al llarg dels anys pel pendent immediat.

Aquesta actuació es pot considerar "l'avantsala" de la construcció del Museu Carmen Thyssen. Es comença per fora i s'anirà progressivament entrant al Monestir, per fer el futur Museu. El regidor d'Urbanisme, Josep Saballs, explica que ben aviat es començarà a excavar la plaça per anivellar la superfície. Es calcula que entorn el mes d'abril estaran acabades les obres.

Al mateix temps, amb la reurbanització de l'avinguda de Juli Garreta, la via passarà a ser de plataforma única, i amb una limitació de velocitat de 20 km/h. Es col·locaran jardineres en tot el recorregut per crear una delimitació física entre vorera i calçada. S'ampliaran substancialment les voreres per tal de crear una agradable vorera de passeig. Les 2 calçades permetran compatibilitzar la circulació tant de vehicles com de bicicletes.

Durant les obres es permetrà, amb restriccions, la circulació rodada.