L'estiu acaba amb un augment de visitants d'un 30% en els equipaments turístics d'FGC

Els trens destinats al turisme han incrementat l'afluència un 59%

Els equipaments turístics de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) oberts durant la temporada d'estiu han registrat una afluència de 386.000 visitants de l'1 de maig a l'11 de setembre, dades que signifiquen un increment del 30,8% respecte del 2021, segons ha anunciat la companyia.

D'altra banda, els trens destinats al turisme han incrementat l'afluència de visitants un 59% en comparació el 2021, amb un total de 251.600 passatgers. El Cremallera i els Funiculars de Montserrat han tancat la temporada amb un augment del 78% de passatgers, una dada que, segons FGC, "evidencia la progressiva recuperació del turisme". El Tren dels Llacs ha tancat amb un increment del 15%, i el Tren del Ciment ha mantingut els nivells del 2019.

A les estacions de muntanya el turisme s'ha estabilitzat respecte del 2021. L'estació de Vall de Núria ha registrat xifres similars a l'any anterior, amb 91.000 visitants, mentre que a La Molina i Vallter l'afluència ha disminuït un prop d'un 15%, un descens que FGC atribueix a les altes temperatures i les tempestes, així com la normalització de la mobilitat internacional.

El Parc Astronòmic del Montsec també ha registrat un increment dels visitants del 10% en comparació a l'any anterior. FGC ha assenyalat que aquesta dada es tradueix en la recuperació de l'activitat habitual tant en les visites diürnes com en les nocturnes.