Figueres aprova definitivament la millora de les tanques que envolten l'estadi Albert Gurt

Els treballs costaran 229.478 euros amb un termini d'execució de tres mesos

La Junta de Govern Local de Figueres (Alt Empordà) va donar llum verda el passat 8 de setembre a l'aprovació definitiva del Projecte de millora del tancament a l'entorn del perímetre de l'estadi Albert Gurt després de no rebre cap oposició durant el termini d'exposició pública. Els treballs tenen un pressupost de 229.478,38 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució màxim de tres mesos.

Aquesta actuació s'engloba dins el paquet d'accions que es volen portar a terme a l'estadi i que comprenen la renovació parcial de la gespa del camp de futbol, que passarà a ser gespa artificial, el canvi del paviment de la pista d'atletisme que està molt deteriorat i la mencionada renovació del tancament perimetral. En total la inversió per a l'estadi que no ha rebut ni una sola reforma ni ha estat objecte de millora en l'última dècada i que es troba visiblement deteriorat és de 827.000 euros.

La tanca actual de l’estadi, feta amb malla de simple torsió, està deteriorada, fet que facilita un intrusisme que fa que els equipaments esportius pateixin vandalisme i una degradació molt accentuada, a part de encarir el seu manteniment. El projecte contempla la substitució de 563,2 metres lineals de tanca que han de solucionar aquestes mancances.

L'Estadi Albert Gurt es troba a la zona nord de Figueres, entre el Parc Bosc i el Castell de Sant Ferran, en un àrea destinada a equipaments esportius, on s'hi troben dos pavellons, una piscina interior i una exterior, un aparcament semi-enterrat, unes pistes de pàdel, un rocòdrom i les oficines de l'àrea d'esports de l'Ajuntament.

La construcció d'aquests equipaments es va iniciar als anys 80 de manera poc ordenada globalment a l’entorn del complex més antic format per l’estadi d’atletisme. A partir de l'any 2000 el conjunt d'actuacions dins aquesta àrea segueixen les directrius marcades per l’avantprojecte i Pla Especial redactat per Batlle i Roig, que organitza i ordena els equipaments i els espais entre ells en plataformes escalonades per salvar la diferència de nivells, formant talussos enjardinats a imatge de l'entorn de glacis del castell de Sant Ferran