La Clínica de Banyoles inaugura els nous espais de consultes externes

S'hi faran medicina estètica, cirurgia plàstica i cirurgia vascular, ginecologia i obstetrícia, urologia, podologia i acupuntura

Les noves consultes externes de la Clínica Salus Infirmorum, ubicades a la primera planta de l’immoble del carrer Mossèn Lluís Constans 141 de Banyoles, van ser inaugurades ahir a la tarda amb la presència del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon.

En l’acte hi han assistit també el gerent territorial del CatSalut a Girona, Miquel Carreras, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, el director general corporatiu de l’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona (IRSJG), Lluís Viguera, el gerent de la Clínica Salus, Àngel Gómez, i la germana superiora de la Clínica Salus, Juliana del Moral.

El nou centre, just al davant de l’edifici principal de la Clínica, té una superfície de 164 metres quadrats que es distribueixen en una recepció, dues sales d’espera i cinc despatxos equipats amb tot el mobiliari i els aparells mèdics necessaris, complint els màxims estàndards de qualitat i seguretat. També s’ha executat una petita reforma a l’exterior per facilitar l’accés a les consultes i per instal·lar-hi un tòtem informatiu. Les obres han suposat una inversió total d’uns 120.000 euros.

Especialitats

En les noves instal·lacions, amb les quals es culmina la segona fase del projecte d’ampliació i millora dels serveis que ofereix la Clínica, ja s’hi atenen pacients de les especialitats de medicina estètica, cirurgia plàstica i cirurgia vascular, ginecologia i obstetrícia, urologia, podologia i acupuntura. L’espai va ser la seu a Banyoles de la Mútua Intercomarcal durant uns anys i, anteriorment, ja s’havia utilitzat com a consultes externes de la mateixa Clínica Salus.

Després de visitar les noves consultes externes, que s’anomenen oficialment Consultes Salus, el conseller Argimon ha subratllat que "són unes instal·lacions modèliques", i ha afegit que "la Clínica Salus forma part de la xarxa pública de centres sanitaris des de fa 38 anys, i així continuarà essent perquè s’està fent una feina complementària molt important amb l’hospital Josep Trueta".

Per la seva banda, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha deixat clar que "treballem braç a braç amb la Clínica Salus perquè és un referent per la ciutat i per la comarca. Que hi hagi més especialitats, més metges i més serveis beneficia tota la població". Per acabar, el gerent de la Clínica Salus, el doctor Àngel Gómez, ha afirmat que "en els últims tres anys hem fet millores rellevants per oferir un millor servei a Banyoles i a la comarca, i la nostra voluntat és continuar en aquesta direcció amb el suport i la col·laboració del Departament de Salut".

Després de visitar la nova àrea de consultes externes, la comitiva d’autoritats s’ha desplaçat fins a l’edifici principal de la Clínica Salus Infirmorum, on han fet un recorregut per conèixer les reformes dutes a terme l’any passat a la planta baixa, amb la nova recepció principal, el nou laboratori d’anàlisis clíniques, les consultes del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) al Pla de l’Estany, la Unitat de Ressonància Magnètica, les consultes de traumatologia, la nova àrea de radiodiagnòstic, la reforma del servei de fisioteràpia i, finalment, el nou servei d’Urgències. A la primera planta s’han aturat a la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI), reformada fa uns mesos, i també han conegut l’estat actual de la Unitat d’Aguts, renovada parcialment.

Aquest projecte, emmarcat en el pla d’ampliació i modernització de la Clínica Salus, respon a la necessitat d’incrementar la superfície destinada a consultes externes a causa del creixement continu que ha experimentat l'atenció amb la incorporació de noves especialitats mèdiques. El principal objectiu és alleugerir el volum de pacients a les consultes externes actuals a fi i efecte d’oferir una atenció més ràpida, així com incrementar el confort del pacient i la qualitat de l'atenció