Acció Climàtica abona 11,4 MEUR per compensar a les explotacions agràries afectades per la guerra a Ucraïna

5.680 productors catalans es beneficiaran d'aquest ajut extraordinari

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural farà efectiu divendres el pagament de l'ajut excepcional per compensar les explotacions agràries i ramaderes de les dificultats econòmiques derivades del conflicte d'Ucraïna, que es va convocar segons el Reial decret 428/2022, de 7 de juny.

En total, abonarà 11.438.274 euros a 5.680 beneficiaris dels sectors dels cítrics, vaques alletants, boví d'engreix, oví, cabrum, pollastres i conills. Acció Climàtica s'ha encarregat de la gestió i el pagament d'aquest ajut, que es finança amb diners provinents del pressupost del Fons Europeu Agrari de Garantia Agrària (FEAGA) i del Ministeri d'Agricultura, Pesca, i Alimentació.

El repartiment dels fons entre els sectors esmentats s'ha realitzat tenint en compte l'increment de costos i la dificultat de traslladar aquest increment a la cadena, el deteriorament de marges, l'efecte de les pertorbacions dels fluxos comercials que ocasiona el conflicte bèl·lic i les dificultats d'adaptació a les noves circumstàncies derivades del seu cicle productiu, i el seu valor mediambiental i generador d'ocupació al medi rural, segons han explicat des d'Acció Climàtica.