El Fòrum Gastronòmic creix i s'estén per la ciutat amb dos dies d'activitats a carrers i places

Es farà del 18 al 21 de març i mantindrà les jornades professionals a l'Auditori

El Fòrum Gastronòmic de Girona creix i s'estén per la ciutat amb dos dies d'activitats a carrers i places del centre. La novena edició del certamen se celebrarà del 18 al 21 de març de l'any que ve. Durant el cap de setmana, el Fòrum portarà expositors, ponències, demostracions, degustacions i concursos a diferents espais del centre de Girona amb l'objectiu d'arribar "a un ventall molt més ampli de públic, adaptant els continguts als amants de la gastronomia".

Les dues últimes jornades es destinaran específicament a professionals, tindran lloc a l'Auditori i a la Fira de Girona, i se centraran a abordar els reptes del sector. El Fòrum Gastronòmic arriba al 2023 amb imatge renovada i la voluntat de guanyar notorietat internacional.

La novena edició del Fòrum Gastronòmic amplia i reformula el programa. Durarà fins a quatre dies, durant dos dels quals -els que coincideixen en cap de setmana- el certamen es traslladarà als carrers i places més cèntrics de la ciutat. Hi haurà fira d'expositors, ponències, demostracions i concursos. "Serà un cap de setmana ple d'activitats participatives, amb una clara vocació integradora entre els productors, gastrònoms i aficionats", subratllen des de l'organització.

Els dies 20 i 21 de març el Fòrum es dedicarà exclusivament al sector professional, compartint espais entre l'Auditori-Palau de Congressos i Fira de Girona. Aquí s'hi combinaran la fira d'expositors amb ponències i debats entre professionals del sector, monogràfics, tallers, concursos, entre d'altres.

L'organització explica que, de nou, el certamen permetrà analitzar l'actualitat els reptes del sector. El programa d'aquest novè Fòrum encara s'està treballant, amb l'objectiu que l'esdeveniment consolidi Girona i el seu territori com a "capital de la gastronomia" i sigui, de nou, "un veritable centre de debat, influent en la presa de decisions i líder en la implantació d’estratègies comunes en benefici de la gastronomia i la restauració".

Nova imatge

El Fòrum Gastronòmic d'aquest 2023, que a partir d'ara se celebrarà anualment a la ciutat, també arribarà acompanyat d'un canvi d'imatge. L'objectiu, concreta l'organització, és "impulsar" aquesta nova etapa "nascuda a Girona" amb l'objectiu de guanyar "notorietat internacional i amb una ferma aposta per oferir continguts innovadors i de qualitat".

En aquesta línia, al 2023 també es reforçarà el Fòrum Territori, una fórmula ideada en l’última edició per fer anar de gira el saló professional durant tot l’any. Organitzat per Incatis, el certamen compta amb el patrocini d'Estrella Damm i el suport de la Diputació, l'Ajuntament, la Generalitat i la Cambra de Comerç de Girona.