Banyoles inverteix més d'1 MEUR en millores als vials per anar en bicicleta

Les inversions s'han fet al llarg dels últims quatre anys

L’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ha invertit en els darrers quatre anys més d’un milió d’euros en millores a la xarxa pedalable de la ciutat. Entre les principals actuacions, s’hi inclouen la construcció de nous camins escolars com els de les escoles Camins i Can Puig; els arranjaments dels carrils bici de l’estany o del carrer Girona i la construcció de la nova via verda Girona- Serinyà.

El regidor de Medi Ambient, Albert Tubert, ha explicat que “aprofitant l’inici de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, hem recopilat totes les inversions que s’han anat fent a la ciutat relacionades amb la mobilitat sostenible, els camins escolars i la xarxa pedalable en els darrers quatre anys”.

El Pla Director de la Bicicleta es va aprovar a finals d’octubre de 2019 “però vam estar gairebé un any abans treballant en tot el desenvolupament del pla, es va crear la taula sectorial de la bicicleta per treballar en la definició del document i es van anar definint quines eren les urgències de ciutat per començar a actuar abans de l’aprovació del document”.

Arran d’aquest procés participatiu, i entre altres prioritats, es va marcar la creació d’un camí escolar segur pedalable de l’escola Camins, un carril bici al carrer Boi Juscafresa per a l’accés a l’INS Josep Brugulat i a l’escola Can Puig, un tram del carrer Girona amb plataforma única per connectar el Barri Vell amb el carril-bici de l’Avinguda de la Farga; a més d’un estudi dels camins escolars. Aquestes actuacions van suposar una inversió de 145.360,77 euros, a més dels estudis dels camins escolars de l’INS Pla de l’Estany i de l’INS Josep Brugulat i l’escola de Can Puig que han suposat una inversió de 29.267,50 euros.

En la definició de noves xarxes pedalables, l’Ajuntament de Banyoles ha invertit 485.134 euros per a la construcció de la nova via verda del Tren Pinxo que uneix Girona amb Banyoles i Serinyà. Paral·lelament a aquestes actuacions, des del consistori també s’han executat diferents obres valorades en 359.602,50 euros en millores a la xarxa pedalable, els carrils bici i els camins escolars segurs. Entre altres, s’ha optimitzat l’enllumenat del carril bici a la riera Canaleta, l’arranjament del carril bici del carrer dels Agraris, l’arranjament del carril bici de l’Estany des dels Desmais fins al Parc de la Draga o la formació de passos accessibles al carril bici del Passeig Mn Lluís Constans i a la plaça Sant Pere, a més d’adequació de nous aparcaments.

El regidor de Medi Ambient Albert Tubert ha destacat que “seguim apostant per la mobilitat sostenible donant suport a iniciatives com el nou bicibús que impulsen les famílies de l’escola Can Puig, però també amb les obres de peatonalització del carrer Sant Antoni, la placeta d’en Ges i el darrer tram del carrer Sant Martirià que faran una mobilitat més sostenible en aquest tram del barri vell o el futur carril bici del Passeig de la Indústria”.