El Truffaut ret homenatge a Jean-Luc Godard el proper 19 de setembre

Es projectarà el film 'À bout de souffle'

El cinema Truffaut i el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona han organitzat pel proper dilluns 19 de setembre a les 21h una vetllada especial en homenatge al cineasta frances, Jean-Luc Godard, mort aquesta setmana. Per a fer-ho es projectarà el llargmetratge “Al final de la escapada/À bout de souffle” (1960), film protagonitzat per Jean-Paul Belmondo i Jean Seberg i que va esdevenir el debut cinematogràfic de Godard.

Amb un guió on també hi va col·laborar François Truffaut, “Al final de la escapada” esdevé una pel·lícula clau en el despertar de la "Nouvelle Vague" del cinema francès, renovador moviment que va tenir a Godard com un dels seus més estimulants creadors. Un film que va trencar completament els codis narratius tradicionals imperants al cinema fins aquell moment.

L’acte comptarà amb la presentació d’Àngel Quintana, membre del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona i gran coneixedor de l’obra del cineasta francès, que introduirà als espectadors en les claus de la filmografia de Jean-Luc Godard.

Sinopsi

Michel Poiccard (Jean-Paul Belmondo) és un ex figurant de cinema admirador de Bogart. Després de robar un cotxe a Marsella per anar a París, mata fortuïtament un motorista de la policia. Sense cap remordiment pel que acaba de fer, prossegueix el viatge.

A París, després de robar diners a una amiga, busca Patricia (Jean Seberg), una jove burgesa americana, que aspira a ser escriptora i ven el New York Herald Tribune pels Camps Elisis; somia també matricular-se a la Sorbona i escriure algun dia en aquest diari. A Europa creu haver trobat la llibertat que no va conèixer a Amèrica. El que Michel ignora és que la policia l’està buscant per la mort del motorista.