Girona celebra la marxa de torxes prèvia als actes de la Diada

Per avui s'han programat activitats al matí i a la tarda

Girona va acollir ahir a la nit la XV edició de la marxa de torxes organitzada per Òmnium Cultural com a acte de preàmbul per a la Diada d'avui. Abans de començar el recorregut, Lluís Coromina i Isabel Codina van fer lectura del manifest per després iniciar la marxa per la Pujada de Sant Fèlix, el pont d’en Gómez, la plaça Independència, el carrer Santa Clara i el Pont de Pedra per acabar a la plaça del Vi.

El manifest demanava avançar cap a la independència “amb unitat, transversalitat i una estratègia compartida aquest país ha estat capaç d’aconseguir un poder insòlit. La ciutadania mobilitzada i la societat organitzada és la millor garantia per tornar-lo a fer realitat", reclamant alhora que "Superem la fase del desànim, tanquem el dol i iniciem un nou cicle guanyador. Cada dia. Des de tots els fronts".

Per avui, 11 de setembre, el gruix més important de les activitats s'han programat al matí, amb el tradicional Onze de les Dotze convocat per l'ADAC i el Forn que enguany s'avança mitja hora. Posteriorment es farà una cercavila fins a la plaça de les Botxes i a les dues un dinar popular on s'hi esperen més de dues centes persones.

A la tarda també s'ha organitzat de la mà de Girona Vota una manifestació a les cinc de la tarda que sortirà de l'Avinguda Ramon Folch fins a la plaça del Lleó amb un concert final d'Akoblats.

A nivell institucional la Diada comença a les onze del matí a la seu de la Generalitat a Girona amb membres de la Generalitat, l'Ajuntament de Girona i la Diputació. Els parlaments aniran a càrrec de la delegada del govern, Laia Cañigueral; el president de la Diputació, Miquel Noguer, i el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, al pati de les Magnòlies del Santa Caterina.