Acaba la renovació de butaques del Teatre de Lloret de Mar

Els treballs han durat una setmana i costat 47.000 euros

El Teatre de Lloret de Mar ja ha renovat la totalitat del pati de butaques. La setmana passada s’han realitzat els treballs per substituir totes les butaques de la graderia superior de l’equipament. Aquesta feina ha durat una setmana i ha tingut un cost de 47.000 euros (IVA inclòs).

El projecte s’ha realitzat en dues fases: el primer tram de butaques es va substituir el mes de juny de l’any 2020. I aquest mes de setembre s’ha realitzat la segona fase. Aquesta segona fase ha permès ampliar una butaca per fila, fet pel qual ara el Teatre de Lloret té un aforament de 415 butaques, 45 més que abans del canvi total.

Les obres han consistit en el desmuntatge i substitució de la segona graderia per disposar de butaques amb major amplada i comoditat. El nou pati de butaques renovat ja estarà a punt per la nova temporada de tardor que començarà el pròxim 30 de setembre.

El regidor del Teatre, Albert Robert, argumenta que “el canvi era necessari perquè les que es van col·locar fa gairebé 11 anys, quan es va inaugurar l’equipament, eren molt incòmodes i estaven molt malmeses”.

El canvi de butaques també ha permès augmentar l’aforament del recinte, ja que s’ha passat de 370 localitats a 415. El teatre es divideix en dos trams i el canvi de butaques que es va fer al primer tram, inicialment hi havia 187 localitats i ara n’hi ha 217. I el segon tram de butaques, el que s’ha renovat ara, ha passat de les 183 existents fins ara a les 187.

A banda de ser més còmodes, les noves butaques són de tonalitats diferents per oferir una altra imatge de la sala. Els treballs de desmuntatge i substitució de seients van començar el passat 7 de setembre i s’han completat aquesta setmana. Segons Robert “els treballs s’han fet aquesta primera quinzena de setembre amb la finalitat de poder començar la nova temporada amb tot el pati de butaques renovat.

Afegeix el regidor que per a nosaltres el canvi de butaques era una prioritat per tal de permetre que els espectadors del teatre puguin gaudir amb comoditat de les representacions així com també pels congressos i esdeveniments que s’hi porten a terme al llarg de l’any, ja que el teatre de Lloret és un equipament cultural de referència amb molta afluència de públic”.

El canvi de butaques s’ha adjudicat a l’empresa Ezcarray que ha ofert set anys de garantia per aquestes noves butaques.