Girona asfaltarà dissabte la rotonda de Països Catalans que es va esfondrar

Els treballs començaran a les 7h i acabaran a les 18h

L’Ajuntament de Girona asfaltarà demà, dia 10 de setembre, un tram de la rotonda de la plaça dels Països Catalans i del carrer d’Emili Grahit. L’objectiu és canviar el paviment que està malmès a causa del pas del temps i del volum de trànsit que tenen aquests dos punts, així com reparar l’esvoranc que es va originar a la rotonda.

Està previst que els treballs comencin a les 7h i s’allarguin fins a les 18h. En concret, s’asfaltarà mitja rotonda, el tram que va de l’avinguda de Lluís Pericot al pont de la Font del Rei passant pel carrer d’Emili Grahit. També es repararà el punt d’aquest carrer que connecta amb la giratòria.

L’obra afectarà el trànsit de tota la plaça dels Països Catalans i dels carrers del voltant. Els vehicles que circulin pel carrer del Carme no podran accedir a la rotonda a través del pont de la Font del Rei i s’hauran de desviar cap al pont de l’Areny o cap a la Creueta, segons el sentit.

Pel que fa als conductors que vinguin des d’Emili Grahit cap a la rotonda en qüestió, aquests es desviaran pel carrer de la Rutlla. Si volen accedir al centre de la ciutat, ho poden fer a través del carrer de Jaume Balmes. Els que vinguin de la Creueta o de l’avinguda de Lluís Pericot no podran accedir al carrer d’Emili Grahit i s’hauran de dirigir cap al carrer del Carme pel pont de la Font del Rei.

El carrer de la Creu quedarà tallat des del número 2 a l’11. Tot i això, es permetrà l’accés als guals i a la gasolinera, i per sortir els vehicles ho hauran de fer pel carrer de la Rutlla. Aquest tram del carrer de la Creu s’habilitarà en doble sentit.

També es permetrà accedir als guals del carrer de la Font del Rei. Per sortir, els vehicles ho hauran de fer pel mateix carrer de la Creu, en conta direcció i cap al carrer de la Rutlla. Quant al transport públic quedarà anul·lada la parada de davant l’església de Sant Josep i la de davant la Universitat de Medicina durant tot el dia.