Marxen la meitat de famílies que ocupaven il·legalment les cases de Vilafant

El propietari dels immobles denuncia els fets davant els Mossos d'Esquadra, que continuen vigilant la zona

La meitat de les famílies d'ètnia gitana que ocupaven des de la setmana passada una desena de cases a l'avinguda Mèlies de Vilafant (Alt Empordà) ha decidit marxar per voluntat pròpia. Ara, l'ocupació es manté en cinc d'aquestes cases unifamiliars que estaven a la venda.

L'alcaldessa, Consol Cantenys, ha explicat que els ocupes han marxat voluntàriament després que els Mossos d'Esquadra els hagin identificat i informat sobre els delictes que estaven cometent amb aquesta ocupació il·legal. El propietari de les cases, la promotora Barem, ha formalitzat aquest matí davant la policia la denúncia per ocupació il·legal. Els mossos mantenen la vigilància a la zona, que està acordonada.

Ha estat precisament la pressió policial que ha fet que algunes de les famílies d'ètnia gitana decidissin acabar amb l'ocupació. "La policia els ha estat identificant i els ha informat sobre els delictes que estaven cometent amb aquesta ocupació il·legal", ha assenyalat Cantenys. Això fa que, actualment, l'ocupació es mantingui en només cinc de les deu cases.

Es tracta d'uns immobles de nova construcció impulsats per la promotora Barem, amb seu a Vic. El propietari ha formalitzat aquest matí -i acompanyat també de l'alcaldessa- la denúncia per ocupació il·legal davant dels Mossos d'Esquadra. Un cop fet aquest pas -requisit imprescindible per tal que un jutge pugui ordenar el desallotjament-, l'alcaldessa confia que la justícia actuï amb rapidesa.


 
Les famílies, vingudes del barri de Sant Joan de Figueres, han assegurat que ocupen les cases perquè no tenen on viure. Molts diuen que viuen amb els seus fills petits en caravanes i que no tenen altra opció que recórrer a ocupar uns habitatges que no tenen ni llum ni aigua corrent.

Els Mossos d'Esquadra mantenen la zona acordonada i sota vigilància policial. L'alcaldessa, Consol Cantenys, ha explicat que, paral·lelament, estan fent gestions amb Serveis Socials per si, quan siguin desallotjades, algunes de les famílies necessitin ajuda.
  • Consol Cantenys explica que la meitat han marxat per voluntat pròpia