Felipe Sanchón il·lusiona el Girona FC

Victòria de mèrit dels gironins que sumen tres punts importantíssims per a continuar amb el somni de primera

Un altre gran pas del Girona F.C en el seu particular camí daurat, que ha guanyat aquesta tarda a "El Sardinero" tres punts vitals i manté les il·lusions per a continuar lluitant a la zona alta de la taula i aconseguir, d'aquesta manera, el somni de la promoció a la Lliga BBVA. Bon ambient a les grades de Santander, que ha estat a l'alçada del nivell ofert pels dos equips, necessitats d'una victòria tot i estar en situacions totalment contràries.

El partit ha començat amb una gran agressivitat i un seguit d'ocasions clares per part dels dos conjunts. El Racing no s'ha fet esperar i la primera gran ocasió del partit ha estat al minut cinc, després d'una internada de Kone. Dos minuts després, Acuña responia amb una bona ocasió que ha sortit a fora, i donava a entendre el que seria la resta de partit, amb bones oportunitats per a les dues bandes. No obstant, la primera part no ha seguit el mateix guió, que es basava en la perillositat esporàdica d'un Girona mancat d'idees a causa d'una gran pressió al migcamp per part dels bascs. Kone intentava aprofitar les pilotes a l'espai que li arribaven, mentre el Girona seguia sense trobar el seu joc. Els blanc-i-vermells no han impacientat en cap moment la porteria de Mario, tot i crear ocasions amb les curses de Felipe Sanchón. Precisament ha estat Felipe el protagonista de la polèmica de la primera part, amb una falta just a la frontal de l'àrea dels locals que Figueroa Vàzquez no ha vist al minut trenta de partit.

 La segona part, per altra banda, ha estat una història completament diferent. S'ha pogut apreciar un Girona més dinàmic des del primer minut, aprofitant l'agressivitat d'Acuña i la mobilitat de Felipe a la davantera. Tot i així, el Racing ha estat capaç de reaccionar amb dues grans ocasions per part de Kone i Jairo contrarestades per unes bones intervencions de Mallo al minut cinquanta-dos i cinquanta-quatre, respectivament. Un altre dels factors que han mantingut amb problemes a l'inici de la segona part als gironins, han estat les jugades a pilota parada i, en concret, una sèrie de córners amb perill que el Racing no ha estat capaç de sentenciar.

Però ha estat amb l'entrada d'Eloi al minut 61 quan els de Rubi han començat a trobar més alegria al migcamp i a tenir més oportunitats. Tant sols dos minuts després de la seva entrada, el gironí ha combinat  una gran jugada que, després del rebuig de Mario, Felipe ha convertit en l'únic gol del matx. Immediatament, Kone responia amb un gol anul·lat per fora de joc. Amb tot, s'ha vist a partir del primer gol un Girona F.C imposant el seu joc i dominant l'encontre a partir de l'agressivitat en totes les línies del camp. Per part dels locals, han mantingut l'esperança de l'empat fins l'ultim minut, ja que al 85 Quini ha caigut dins l'àrea sota l'indignació d'El Sardinero, i una nova polèmica per al Col·legiat. D'aquesta manera, el Girona F.C aconsegueix, doncs, tres punts de mèrit per a mantenir viva l'esperança de Primera Divisió.

Fitxa tècnica: 

0 - Racing de Santander: Mario; Francis, Martí Crespí, Bocanegra, TiagoPinto; Jairo (Assulin, min. 61), Andreu, Yuste, Ferreiro (Kaludjerovic, min. 81); Kone i Juanmi (Quini, min. 75).

1 - Girona FC: D. Mallo; José, Migue, Richy, D. García; Juanlu, Tébar, Luso, Jofre(Eloi, min. 61), Felipe (Ion Vélez, min. 89); i Acuña (Moisés, min. 76).

Gols: 0-1, min. 63, Felipe.

Árbitre: Figueroa Vázquez (comitèandalús). Ha ensenyat groga a Francis, Quini i Kaludjerovic per part del Racing de Santander i a Jose pel Girona FC.