Tres detinguts per robar telèfons mòbils que s'enviaven a través de correu

Els Mossos han pogut recuperar 13 dels 65 terminals de telefonia que s'havien sostret

Els Mossos d'Esquadra han detingut un treballador d'una empresa subcontractada per Correus per apropiar-se dels telèfons mòbils que havia de repartir en alguns dels itineraris que cobria a Girona. Per no aixecar sospites, el detingut, veí de Badalona, actuava de forma espaiada i no ho feia sol. Un cop es quedava els telèfons, els entregava a dos còmplices que s'encarregaven de la seva venda. Els tres arrestats intentaven vendre els terminals entre la xarxa de familiars, amics i coneguts i també en alguns basars i botigues de Badalona i del districte de Ciutat Vella a Barcelona. Els agents han pogut recuperar 13 telèfons dels 65 aparells que s'havien robat en els últims mesos.

La investigació s'inicia el mes de maig del 2012 quan des de la delegació de Correus a Catalunya es van posar en coneixement de la policia uns fets que s'estaven produint al Centre de Tractament Postal de Girona des de feia alguns mesos. En la denúncia es detallava que alguns dels paquets postals que contenien terminals de telefonia mòbil no arribaven al seu destí. Les indagacions realitzades pels investigadors van permetre establir que darrera dels robatoris podria haver-hi algú encarregat del lliurament dels paquets i posteriorment es va determinar que aquesta persona era Luis R. M., de 35 anys, que treballava de conductor en una empresa subcontractada per Correus.

El sospitós cobria rutes de transport d'embalatges de telefonia mòbil de diversos operadors i, segons ha corroborat la investigació, el detingut sostreia els dispositius mòbils en alguns dels itineraris que tenia planificats. Amb la intenció de no aixecar sospites i atenent al gran nombre de trànsits de paqueteria postal de terminals de telefonia mòbil que realitzava, Luis R. M realitzava les apropiacions de forma espaiada, amb l'objectiu que ningú parés atenció en la desaparició d'alguns d'aquests embalatges. Un cop sostrets, els entregava a Agustín G. M, de 29 anys, i aquest amb a Adolfo A. C, de 27 anys, feien d'intermediaris i els venien amb posterioritat al mercat negre.

Un cop identificats els presumptes autors dels fets i determinada la seva activitat il·lícita, els agents van establir un dispositiu el passat 10 d'abril per poder-los detenir. Es van fer entrades i escorcolls a Badalona als tres domicilis dels imputats i es van poder recuperar dos dels telèfons mòbils, que s'afegien als onze que ja s'havien recuperat amb anterioritat a partir de les diverses indagacions policials. Els detinguts van reconèixer els fets en declaració policial i dos d'ells van passar divendres a disposició judicial i han quedat amb llibertat amb càrrecs.