Desmantellada una associació cannàbica a Vilamalla i detinguts els responsables

Traficaven marihuana i haixix amb persones alienes al club

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la Comissaria de Figueres (Alt Empordà) van detenir el dia 1 de setembre una dona i un home, de 41 i 44 anys respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la seva vessant de tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar a mitjans d’agost quan es va tenir constància de l’activitat il·lícita d’aquesta associació cannàbica arran de la venda de substàncies estupefaents a persones alienes al club. Fruit de les gestions d’investigació es va poder determinar que els màxims responsables del club distribuïen substàncies estupefaents, principalment marihuana i haixix.

L’associació investigada es definia com a organització sense ànim de lucre i amb la finalitat de fomentar un ús racional i responsable del consum d’aquesta substància, però els investigats venien substàncies estupefaents de forma indiscriminada a qualsevol persona que accedia a l'associació inclòs per emportar-se-les i consumir a l’exterior del local.

A banda, els indicis recopilats durant la investigació indiquen que els detinguts desenvolupaven una activitat més pròpia del tràfic de drogues sense buscar, en cap cas, les finalitats legals de promoció i ús controlat dels derivats del cànnabis que promouen les associacions cannàbiques.

En el registre a l’associació es van localitzar 3 kg de cabdells de marihuana, un d’haixix, una bàscula, un ordinador i una llibreta amb anotacions de compradors, preus i quantitat. A més, en l’escorcoll a l’home detingut se li van localitzar 1.500 euros en efectiu. Segons figura a l'Oficina Central Nacional de Estupefacientes (OCNE), el valor de les substàncies intervingudes seria de 25.000 euros aproximadament.

L’home detingut va passar el dia 2 a disposició del jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs i la dona va quedar citada per comparèixer davant del jutjat competent.