Detingut per matar una gossa a Sant Feliu llençant-la en una bassa lligant-li un bloc de formigó al coll

Una tanca de dos metres envoltava la bassa i l'animal va morir agonitzant

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 71 anys per llençar una gossa en una bassa de Santa Feliu de Guíxols (Baix Empordà) amb una corda al coll lligada a un bloc de formigó. L'animal va morir agonitzant a la bassa, que a més estava envoltada d'una tanca d'uns dos metres d'alçada i sense cap possible sortida.

El cas es remunta a l'11 d'agost. Una persona va donar l'avís que havia vist un animal mort en una basa, que està envoltada per una gran tanca de dos metres d'alçada i on fa uns mesos ja hi va aparèixer un altre gos mort.

Els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació i, tot i que l'animal no duia cap xip identificador, van esbrinar que el seu propietari l'havia dut a un veterinari assegurant que se l'havia trobat i que estava malalta, tenia leishmaniosi. Tenia una nova cita però la va anul·lar assegurant que l'animal ja estava millor. La investigació, però, va concloure que la gossa era seva.

Amb aquesta informació, els Mossos van citar l'home, de 71 anys, i li van prendre declaració. L'home va acabar reconeixent els fets i el van arrestar per un delicte de maltractament d'animal domèstic.

L'home va llençar la gossa viva per sobre de la tanca que envolta la bassa. L'animal duia una corda lligada al coll i a l'altre extrem hi havia un bloc de formigó d'uns 60 centímetres.