Figueres construirà 51 pisos de protecció oficial per a joves al Parc de les Aigües

Les obres, que costaran 7,4 MEUR començaran abans de finalitzar aquest any

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha aprovat avui el conveni amb INCASÒL i AHC, per a la construcció de 51 habitatges de protecció oficial amb lloguer assequible destinats a joves.

INCASÒL disposa d’uns terrenys al Parc de les Aigües, que serà on es farà aquesta promoció d’habitatges de protecció oficial, que comptarà amb un cost de construcció, aproximat, de 7,40 MEUR (més IVA).

Aquests terrenys de 2.586,37 metres quadrats de superfície estan situats entre el carrer Sant Climent Sescebes 8 i l'Avinguda Costa Brava 25. Les obres s’iniciaran aquest any i responen a les conclusions de l’estudi de necessitat d’habitatge de lloguer a Figueres que va redactar INCASÒL l’any 2020.

Segons explica l’alcaldessa, Agnès Lladó, “l’emancipació dels joves és una de les nostres prioritats. Aquest conveni és un pas endavant per facilitar l'accés a l'habitatge dels joves de la nostra ciutat. Hem de continuar treballant perquè la joventut de Figueres pugui dur a terme el seu projecte de vida a la ciutat, i garantir un habitatge accessible és el primer pas”.

Pel regidor de Serveis Comunitaris, Habitatge i Foment de la Participació, José Castellón, “un dels principals objectius que teníem en aquest mandat era la consolidació d’un parc públic d’habitatge. Un parc que hem doblat aquests últims anys. Arribarem als 200 habitatges públics abans de la finalització del mandat. Aquests habitatges públics són necessaris i són pensats per a joves”.