Avís per noves pluges intenses aquesta tarda a la demarcació de Girona

Poden caure 20 litres en mitja hora a més de pedra i fortes ratxes de vent

ACTUALITZAT 10:51h | El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís per avui dimecres on es preveu que a la tarda es puguin repetir noves tempestes en qualsevol punt de la demarcació de Girona, registrant-se fins a 20 litres per metre quadrat en tant sols mitja hora.

L'hora en que es poden produir aquestes precipitacions es limitaran entre les dues de la tarda i les vuit del vespre principalment, tot i que no es descarta que es puguin ampliar en el temps. Els xàfecs poden anar acompanyats localment de pedra i ratxes molt fortes de vent.

Per la seva banda Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla Inuncat per la previsió d'aquesta tarda. Es desconeix a hores d'ara si es pot produir un nou episodi de temps violent com el d'ahir al Pla de l'Estany i el Baix Empordà que va deixar una víctima mortal; una nena de 20 mesos que va rebre l'impacte d'una pedra mentre es trobava en braços del seu pare que buscava aixopluc de la tempesta. La mida de les pedres van superar els 10 centímetres en alguns casos, tractant-se de la pedregada més important de la història a Catalunya.