Palamós i Calonge acabaran de pagar la piscina mancomunada

Les obres avancen a bon ritme i l'equipament estarà acabat a finals d'any

Els consistoris de Palamós i Calonge (Baix Empordà) han assegurat que aportaran els 800.000 euros que havia de lliurar la Generalitat - en forma de subvenció- per acabar les obres de la primera piscina mancomunada de Catalunya. La Generalitat no pot lliurar l'ajuda dins dels terminis pactats però s'ha compromès a retornar els diners, amb interessos, als dos consistoris. De moment, les obres de la piscina mancomunada de Palamós, Calonge i Vall-llobrega avancen a bon ritme i tot apunta que acabaran a finals d'aquest any.

El futur complex esportiu comptarà amb una piscina de sis carrers, una altra piscina auxiliar, saunes, sales d'hidromassatge, gimnàstica i una zona de serveis. En principi, si tot segueix a bon ritme, les instal·lacions estaran totalment enllestides a finals d'aquest any i podran entrar en funcionament. Aquest divendres al matí, l'alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, i l'alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado, han visitat els treballs acompanyats dels tècnics d'urbanisme dels respectius ajuntaments, de l'arquitecte del projecte i dels responsables de l'obra.

Els tres batlles han coincidit en la importància d'unir esforços entre els tres municipis - de diferents colors polítics- per poder tirar endavant un projecte que donarà servei a 30.000 habitants. En aquest sentit, els ajuntaments de Calonge i Palamós ja han anunciat que garantiran l'aportació econòmica que havia d'assumir la Generalitat. En principi, entre els anys 2014 i 2015 els dos ajuntaments posaran els 800.000 euros que la Generalitat ja havia confirmat que lliuraria mitjançant una subvenció però que, ara, no pot aportar dins dels terminis pactats. Els alcaldes han assegurat que s'ha arribat a un acord i que la Generalitat retornarà aquest diners amb interessos.

La piscina mancomunada es troba situada a al zona del Balitrà Est, dins del terme municipal de Calonge i a tocar amb Palamós. La piscina coberta es construirà en un edifici, de planta soterrada i una en superfície, que ajudarà a minimitzar l'impacte visual i s'adapta al terreny en pendent. Les instal·lacions comptaran amb una presència important d'elements de vidre per aprofitar al màxim la llum natural. El projecte esportiu també inclou una urbanització externa - de 3.755 metres quadrats- on hi haurà zones verdes, els accessos i aparcaments per als vehicles.