Presenten els grups del Milestone Project de Girona

L'organització ha avançat les dates del festival, que se celebrarà del 31 de maig al 9 de juny

Chano Domínguez, CocoRosie, Antònia Font i Maika Makovski seran els caps de cartell del Milestone Project, que se celebrarà del 31 de maig al 9 de juny a Girona. El Miletone Project torna així a Girona avançant dates i amb més contingut per omplir d'activitats la ciutat. Enguany la progrmació musical serà la pedra angular del festival, segons ha explicat l'organització, que presenta una selecció "eclèctica i sense prejudicis estilístics" on "l'únic realment important és la qualitat de les propostes".

Tot i així, l'Street Art també ocuparà els carrers de la ciutat durant deu dies en què Milestone farà que la ciutat esdevingui un contenidor d'experiències, sensacions, sabors i coneixement. Aquest projecte cultural va néixer fa un any com a festival multidisciplinar i contracultural i també com a eina de reflexió. Amb una sòlida base en l'art, però sense oblidar continguts vinculats al pensament, la música o la gastronomia, aquest esdeveniment planteja una proposta que reivindica la importància de l'art i la cultura en l'educació de la societat.

Segons els organitzadors, aquest any el festival vol consolidar el seu model fent-lo evolucionar en alguns aspectes significatius però mantenint la seva estructura bàsica, com són les seccions dedicades a diferents disciplines musicals.

Nou concerts

Els protagonistes en aquesta ocasió seran nou concerts de registres ben diversos. De moment ja estan tancades les actuacions de Chano Domínguez, CocoRosie, Antònia Font i Maika Makovski.

El pianista andalús donarà el tret de sortida amb el concert inaugural del festival, el 31 de maig al Teatre Municipal de Girona. La resta de concerts seran a l'aire lliure, a les Ribes del Ter, a l'exterior del Pavelló de Fontajau, en un ambient de festa urbana.

Totes aquestes actuacions estaran a la venda a partir de dilluns 15 d'abril, i Milestone segueix treballant en la programació musical per completar el cartell.

Art urbà i gastronomia

L'art urbà també serà un dels trets característics del festival. L'Street Art ocuparà parts de Girona per transformar-la, donar-li color i sorprendre. Milestone durà a la ciutat artistes internacionals de primer nivell que han treballat en els espais més concorreguts de principals ciutats occidentals com Londres, París, Nova York, Los Angeles o Berlín.

Seran propostes artístiques de qualitat, a l'aire lliure i gratuïtes, en què nombrosos racons de la ciutat seran els protagonistes amb accions positives de transformació que convertiran localitzacions visualment poc agraïdes en espais d'encontre i referència, llocs amb un ús més útil i alhora estètic.

D'altra banda, el festival proposarà activitats que destaquin la cultura gastronòmica gironina, potenciant aquest vessant amb mostres i degustacions gastronòmiques als restaurants més destacats de la ciutat.

D'altra banda, se celebraran diverses conferències i ponències que tindran lloc al Bòlit (Sala Fidel Aguilar), on filòsofs, pensadors i escriptors de reconegut prestigi radiografiaran la realitat.