Demanen presó per a un mosso que va simular estar malalt

Pedro José O. va falsificar tretze justificants mèdics per poder tenir festa

L'agent 8777 destinat a l'àrea regional de Trànsit de Girona s'asseurà a la banqueta dels acusats de la secció tercera de l'Audiència. El fiscal l'acusa de falsificar justificants mèdics per fer creure als seus caps que estava malalt i que no podia anar a treballar.

Segons recull l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, l'agent Pedro José O. P. que actualment té 34 anys va delinquir "per disposar de dies lliures en l'exercici de les seves funcions". Amb aquest objectiu, va anar al metge en reiterades ocasions entre el 10 de juliol del 2009 i el 18 de juny del 2011.

Després de les visites, demanava justificants amb el segell de l'Institut Català de la Salut per acreditar a la feina que havia anat de visita al metge. Llavors, l'acusat mateix o un còmplice que no ha estat identificat escrivien suposades prescripcions mèdiques en aquest mateix justificant. "Sense autorització, afegia a les anotacions mèdiques que necessitava guardar repòs", detalla el fiscal.

Un cop tenia els justificants falsificats, els presentava a les dependències administratives de l'àrea regional de Trànsit i així "gaudia d'absències per indisposició justificades". Quan es va descobrir l'engany, van arribar a trobar tretze justificants mèdics alterats que havien permès a l'acusat fer festa durant 21 dies fingint que estava malalt.

Les suposades prescripcions mèdiques que afegia sempre recomanaven repòs d'un o dos dies. "24 hores de repòs", "requereix repòs de 24 hores" o "48 hores de repòs domiciliari" són algunes de les inscripcions que va afegir als justificants de visita. En total, va fer cinc justificants d'un dia i vuit de dos dies de "repòs" per suposada malaltia.

El fiscal l'acusa d'un delicte continuat de falsificació de document oficial i demana que el condemnin a 3 anys de presó. També demana que l'inhabilitin per exercir com a agent dels Mossos d'Esquadra durant els anys de condemna. A més, l'acusació pública demana que el condemnin a pagar una multa de 7.200 euros. Està previst que el cas arribi a judici a l'Audiència de Girona al llarg d'aquest mes.