Admesa la colla castellera en formació de Castelló d'Empúries

S'espera que al llarg dels pròxims mesos s'adhereixin més agrupacions a la coordinadora de colles de Catalunya

La junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va aprovar aquest dilluns admetre tres noves agrupacions com a colles en formació. La Coordinadora ha informat aquest dijous que les tres noves colles són els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta (Amposta / Deltebre), els Vailets de l'Empordà (Castelló d'Empúries) i Els Pallagos del Conflent (Prada).

Amb l'entrada d'aquestes tres noves colles el món casteller aquest continua creixent en nombre i també expandint-se geogràficament a zones amb poca presència de colles com són les Terres de l'Ebre -només dues colles-, les comarques gironines i la Catalunya del Nord. Actualment hi ha set agrupacions castelleres admeses per la junta de la Coordinadora com a colles en formació. Aquesta nova figura, que vol servir per acompanyar millor els projectes de noves colles durant el seu primer any de vida, es va posar en marxa a finals de 2012 i va ser ratificada per l'assemblea de la CCCC celebrada el passat mes de març al Vendrell.

S'espera que al llarg dels pròxims mesos encara s'admetin més colles en formació, que se sumen a les 66 que oficialment consta la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.