El tercer carril a l'AP-7 entre Fornells i Maçanet estarà acabat el proper mes de juliol

La resta d'obres quedaran aturades fins a l'1 de setembre

  • A l'alçada de la sortida 9 ja està tot a punt per obrir el tercer carril © ACN
    A l'alçada de la sortida 9 ja està tot a punt per obrir el tercer carril © ACN
  • Tram de les obres que finalitzaran el proper juliol © AG
    Tram de les obres que finalitzaran el proper juliol © AG

Les obres de construcció del tercer carril entre Maçanet-Fornells s’emmarquen dins del projecte d’ampliació de l’autopista AP-7 que acesa executa al llarg de 125 kilòmetres entre La Jonquera i Vila-seca/Salou (Tarragona), destinada a adequar la capacitat de la via a l’augment del trànsit (ampliació a 3 i 4 carrils) i a facilitar la mobilitat de vehicles (supressió de 4 barreres troncals). acesa forma part d’abertis autopistas que gestiona directament, a tota Espanya, més de 1.500 kilòmetres d’autopistes.

Estat dels projectes

Dins del projecte d’ampliació de l’autopista AP-7 a Girona, Josep Lluís Giménez i Josep Armengol han informat que les obres de construcció del tercer i quart carril al tram Fornells-Vilademuls (circumval·lació de Girona) avancen segons el calendari previst. Els treballs d’ampliació es van adjudicar en dos subtrams: el primer, de Fornells a Sarrià de Ter, a la UTE Dragados-Copisa; i el segon tram, de Sarrià de Ter a Vilademuls, a Comsa. Les obres, que es van iniciar el darrer mes d’abril, tenen un termini d’execució de 21 mesos.
La circumval·lació de Girona es completarà amb tres nous enllaços que s’afegiran als actuals de Girona Sud i Girona Nord:

  • Enllaços de Sant Gregori i Vilademuls: una vegada aprovats els projectes de traçat, s’ha iniciat la redacció dels projectes constructius corresponents i actualment es troben en fase de revisió per a la seva aprovació per part del Ministeri de Foment. L’enllaç de Sant Gregori connectarà amb la carretera Gi-531.
  • Enllaç de Fornells: el Ministeri de Foment va sotmetre un nou traçat al tràmit de nova informació pública. Després d’aquest tràmit s’està elaborant el nou projecte constructiu perquè passi la supervisió del Ministeri.

Es preveu que la finalització de la construcció dels tres enllaços sigui simultània a la de l’ampliació de carrils al tram Fornells-Vilademuls.

Acesa completa les obres a l’AP-7 a Girona amb l’ampliació de dos a tres carrils als trams Vilademuls-Figueres Sud i Figueres Sud-La Jonquera. Amb una longitud de 17,3 kilòmetres i 22,3 kilòmetres, respectivament, es preveu que aquestes obres que es van iniciar el mes de gener del 2010, finalitzin el desembre del 2011.

En conjunt, les obres d’ampliació de l’AP-7 a Girona s’estan executant de manera seqüencial, per trams, la qual cosa permetrà que l’ampliació sigui progressiva i sostinguda al llarg de tot el període, mantenint sempre operatius els carrils actuals, incloent-hi als trams en obres.

El conjunt d’actuacions que integren el projecte d’ampliació de l’AP-7 suposarà la millora substancial del corredor estratègic del Mediterrani, la major capacitat del qual redundarà en la millora del servei a l’usuari. acesa té previst realitzar una inversió total propera als 500 milions d’euros, que no comporta ni increments de tarifa ni de terminis de concessió. Del total de la inversió, prop de 350 milions d’euros es destinaran als projectes de l’AP-7 a les comarques de Girona. La companyia recuperarà la inversió mitjançant el trànsit induït per l’ampliació de carrils.