Abaten dotze senglars a Girona que suposaven un perill per a la circulació a l'N-II

La cacera ha obligat a tallar la carretera durant quatre hores

Gairebé mig centenar de caçadors han participat aquest dissabte al matí a la batuda extraordinària de senglars que s'ha fet a Girona. La Societat de Caçadors de Cassà de la Selva (Gironès) ha començat l'activitat a dos quarts de set amb una trentena de caçadors. En paral·lel, la colla del Tall Gros de Girona n'hi ha portat quinze.

Mentre la colla cassenca buscava senglars als camps de blat del Pla de Can Triola, la gironina ho feia just a l'altra banda de carretera per la llera de l'Onyar. En total, s'han abatut dotze senglars que passaran als escorxadors perquè se n'aprofiti la carn. La batuda ha provocat afectacions a la variant de l'N-II a Girona, que ha quedat tallada fins a les 10:00h des de l'accés de Celrà fins al de Fornells de la Selva.

L'Ajuntament de Girona va anunciar divendres a través d'un comunicat que aquest tram de via romandria tancat a la circulació fins a les 9 per poder efectuar la cacera. L'objectiu era eliminar el perill que suposaven aquests animals presents a la zona pels vehicles que circulen per la variant.

La batuda s'ha allargat una hora més del que estava previst. "Teníem els gossos a dins del camp de blat de moro i no podíem marxar fins a recollir-los", ha explicat el president de la Societat de Caçadors de Cassà de la Selva, Albert Mies. I ha afegit que "estava tot controlat" pels Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals, que els han donat llum verda per allargar-se.

Els caçadors han abatut els dotze exemplars que han detectat aquest dissabte, tot i que tenen constància que n'hi havia algun més. "La veritat és que ha estat un procés difícil de fer", ha dit Mies, que ha detallat que han estat prop d'un mes preparant la batuda.

Un cop morts els porcs, els Agents Rurals han tret mostres de sang de cada exemplar abatut i els han registrat. Després, han estat traslladats a l'escorxador, on se'ls prepara per aprofitar-ne la carn. "No ens els quedem nosaltres, se'n va a l'estranger", ha afirmat el president. Als caçadors els paguen 20 cèntims per quilogram.    

Afectacions al trànsit

A conseqüència de la batuda, la carretera s'ha mantingut tancada des de les 6 del matí i fins a gairebé les 10, una hora més del que estava previst. Els diversos punts tancats han desviat centenars de cotxes, furgonetes i motos que es desplaçaven des de Girona a diferents punts del territori. Alguns marxaven més resignats i d'altres molestos per haver de canviar la ruta. Les aglomeracions de vehicles s'han pogut veure sobretot a partir de quarts de nou.