Sant Feliu aprova inicialment el projecte de reforma del monestir per ubicar-hi el museu Thyssen

El cost de les obres s'apropa als 10 milions d'euros

El museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) fa un pas més abans de ser una realitat i aquest dijous ja s'ha aprovat inicialment el projecte de reforma de l'antic monestir. El plenari ha donat llum verda al projecte que preveu construir un claustre a la plaça de l'Abadia, recreant l'ambient del monestir i també reformarà la planta baixa i el primer i segon pis.

Amb aquesta reforma es donarà vida al projecte arquitectònic dissenyat pel despatx Nieto-Sobejano, que va guanyar el concurs. El cost previst per aquest projecte és d'uns 10 milions d'euros (IVA a part) i englobarà una extensió de 5.500 metres quadrats.

La intenció és que les obres arrenquin el mes de setembre amb l'ampliació i reforma dels exteriors de l'edifici a la plaça del Monestir. També es faran obres a l'avinguda de Juli Garreta.

El projecte va comptar amb el suport dels dos grups al govern -Tots per Sant Feliu (TSF) i el PSC- i els regidors d'ERC. El grup de Junts es va abstenir i MES i En Comú Podem van votar-hi en contra. L'alcalde, Carles Motas, ha detallat que aquest projecte no va només de construir un museu sinó de la "transformació de la ciutat en l'àmbit urbanístic, econòmic i cultural".

De moment, el museu ja compta amb les ajudes de la Generalitat de Catalunya, el govern espanyol i la Diputació de Girona. Motas ha recordat que les tres administracions han manifestat la voluntat que el finançament "sigui ampliable".