Blanes revisa el preu del nou local al parc Onze de Setembre que costarà uns 400.000 euros

En la primera licitació celebrada al març no es va presentar cap empresa

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha tret a exposició pública el projecte de construcció d'un nou local social (pavelló) al parc Onze de Setembre després d'actualitzar els preus degut a l'increment del cost de materials. El primer procés de licitació, celebrat el passat mes de març, es va declarar desert perquè cap empresa s'hi va presentar per a fer les obres. Aleshores el cost era de 357.901,88 euros (IVA inclòs) i ara s'ha incrementat fins els 399.969,36 euros amb un termini d'execució de set mesos.

Aquest edifici substituirà l'actual mòdul prefabricat que dona cobert a l'Associació de Veïns Mas Enlaire, que en podran fer ús un cop acabes les obres. El pavelló també ocuparà part de la parcel·la dedicada a zona verda que també ha tingut usos per a equipaments temporals d'ensenyament. Amb tot, el nou espai social està previst que sigui a quatre vents, d'una sola planta i amb l'estructura de fusta.

A l'interior hi haurà un vestíbul, dues aules d'uns 40 metres quadrats que es poden transformar en un espai polivalent, un despatx d'11,75 metres quadrats, lavabos i un magatzem de 22,65 metres quadrats.

40 anys donant servei

La zona on s'ubicarà el nou local social ha estat objecte de diverses actuacions i activitats. Antigament havia estat zona de conreus, aprofitant la Riera de Blanes fins a voltants dels anys 80, moment en que es van construir les primeres edificacions com el Mercat i unes barres d'habitatges que encara hi són presents. Amb el creixement de la trama urbana, la zona del futur parc es va consolidar com un espai buit per a esbarjo o bé acollir els mòduls prefabricats provisionals per a l'escola Sa Forcanera. Actualment disposa d'una pista esportiva, una zona de jocs infantils i també el mòdul prefabricat de l'associació de veïns.

Antigament la Riera de Blanes transcorria resseguint el límit sud del solar. Just abans d'on avui es troba el mercat començava la seva canalització fins al mar. Aquest tram de riera oberta annexa al solar s'anomenava Torrent de Vernes i durant anys a més d'abastir els conreus també va ser lloc d'esbarjo per al conjunt de veïns de la zona. Finalment a principis del segle XIX es va decidir canalitzar la primera meitat del torrent més proper al centre de Blanes i el 2018, dins l'aleshores anomenat Pla Parcial Costa Brava es va canalitzar el segon tram, quedant així tot el torrent canalitzat sota la Rambla de Joaquim Ruyra.