Activat el Pla Inuncat per la previsió de tempestes aquesta tarda

Afectarien l'interior de la demarcació de Girona tot i que poden arribar a la Costa Brava

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí l’alerta del Pla Inuncat per la previsió de pluges intenses a gran part del territori a partir d’aquest migdia i fins la nit. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu amb molta probabilitat (4 sobre 6) la superació de llindar de 20 litres per metre queadrat en 30 minuts a tot Catalunya i especialment a les comarques de la Catalunya Central, els vallesos i la demarcació de Girona a la tarda, i ja de cara al vespre sobretot a la meitat sud (comarques de Ponent, Catalunya Central, Tarragona i Terres de l’Ebre).

A la província de Girona les tempestes més importants s'espera que apareguin a l'interior, més concretament a la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa i la Selva, tot i que no es descarten alguns ruixats de menor importància al Pla de l'Estany, el Gironès i les zones interiors de l'Alt Empordà i el Baix Empordà.

Els xàfecs previstos sovint aniran acompanyats de tempesta i fenòmens de temps violent (fort vent, calamarsa, esclafits o tornados). Protecció Civil recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.