Figueres aprova la renovació de la xarxa de rec del Parc Bosc per 323.623 euros

Les obres tindran un termini d'execució de quatre mesos

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha aprovat definitivament el projecte executiu de per a les noves xarxes de rec i la seva programació al Parc Bosc que compta amb un pressupost d'execució de 323.623,87 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de quatre mesos.

Tot i que en els darrers anys aquesta xarxa s’ha anat adequant i ajustant a les necessitats que anaven sorgint, a dia d'avui el principal problema d’aquesta es troba en els punts d’escomesa disponibles al parc, els quals tenen baixades de cabal en determinades hores del dia i alhora no tenen prou pressió per garantir un correcte funcionament dels emissors de reg de tot el parc.

L’objecte és dissenyar, justificar, descriure i valorar les instal·lacions i treballs necessaris per realitzat la nova xarxa de reg del parc. L’actual instal·lació de subministrament d’aigua a fonts i boques de reg serà modificada i adaptada d’acord al projecte, per tal d’anul·lar les actuals boques de reg i únicament mantenir el subministrament d’aigua a les fonts en servei.

Amb l’anul·lació de les actuals boques, serà necessari crear una nova anella tancada amb pressió constant que donarà subministrament a les boques de reg que es trobaran repartides i donant
cobertura a tot el parc. Per últim es realitzarà una nova xarxa de reg automàtic per a les zones enjardinades que es considera necessari.

D’acord a la solució projectada i les lectures obtingudes de les actuals escomeses que arriben al parc, es considera necessari disposar d’un grup de pressió - sistema de bombeig que garanteixi el correcte funcionament de la instal·lació. Per aquest motiu també serà necessari disposar d’un dipòsit d’emmagatzematge d’aigua que permeti el correcte funcionament del sistema de bombeig i la instal·lació d’una nova escomesa elèctrica que li proporcioni la potència requerida.

Les properes setmanes l'Ajuntament licitarà el contracte d'obres que podrien començar a finals d'aquest any o principis del vinent.