Salvem Begur protesta contra la ''privatització de les platges''

Armats amb tovalloles i inflables es van concentrar davant l'Ajuntament

La plataforma Salvem Begur (Baix Empordà) va organitzar ahir una mobilització "improvisada" a la plaça de la Vila, davant de l'Ajuntament, amb material divers al damunt com ara tovalloles i inflables per a denunciar "l’urbanisme salvatge al qual fa anys que està sotmès aquest municipi de la Costa Brava, així com la privatització de les seves platges”.

La portaveu de  la plataforma, Lydia Cahparro, explicava que la d'ahir era una acció simbòlica amb la que volen conscienciar a la ciutadania de la problemàtica. “De manera simbòlica, per dir prou a la irresponsable gestió de l’Ajuntament, que de manera reiterada i exagerada està cedint la platja de sa Tuna, Aiguafreda, l’Illa Roja o Aiguablava, entre d’altres, per muntar-hi negocis privats, com ara guinguetes i lloguer de gandules, en detriment de l’espai públic”, recorda l’entitat ecologista.

La cala d’Aiguablava, la platja de Sa Tuna, Aiguafreda o l’Illa Roja són, segons els ecologistes, alguns exemples d’aquest augment de la privatització. Assenyalen que, aquest any, per primera vegada, a la platja de Sa Riera, s’ha ocupat més espai, respecte anys anteriors, afegint gandules i para-sols. Chaparro, afegeix que arran de la pandèmia en altres platges es va ocupar l’espai amb negocis privats que avui dia segueixen allà, de manera que això "no soluciona el problema que hi ha".

Aquesta nova protesta, pensada en format lúdic s’emmarca en els diferents actes de denúncia convocats al llarg d’aquest estiu junt amb SOS Costa Brava i Ecologistes en Acció al territori.