Els hotels Med Playa reben el segell Ecostars d'eficiència d'energia i aigua

L'empresa està estudiant un sistema per escalfar l'aigua amb el sol

Els hotels de la cadena hotelera gironina Med Playa han rebut la distinció d'Ecostars, un certificat internacional de sostenibilitat hotelera que valora el grau d'eficiència energètica i estalvi d'aigua dels establiments.

En els últims mesos, el grup ha instal·lat plaques solars als hotels i també compta amb carregadors per a vehicles elèctrics i híbrids. Ara, està estudiant implementar un sistema per escalfar l'aigua sanitària a través de l'energia de l'aire exterior (aerotèrmia). Es tracta d'un model poc utilitzat en hotels perquè són projectes amb molta complexitat a nivell d'enginyeria, que s'han d'adaptar a les instal·lacions de cada establiment. Els directius afirmen que l'aposta de Med Playa és reduir l'ús de combustibles fòssils.

La sostenibilitat és un criteri que cada vegada més turistes tenen en compte a l'hora d'escollir una destinació i un hotel. Amb l'objectiu de posicionar-se entre aquests visitants conscienciats amb el medi ambient, els establiments de la cadena gironina Med Playa han aconseguit el segell d'Ecostars que compta amb el reconeixement de la Organització Mundial del Turisme (UNWTO). El segell arriba als 23 hotels que gestiona la cadena hotelera. Alguns d'ells han rebut tres estrelles sostenibles de les cinc que el segell preveu arribar a donar.

En els últims mesos han instal·lat plaques solars en els hotels i també hi ha punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i híbrids. Ara, el grup està estudiant com implantar un sistema per escalfar l'aigua a través de l'energia que hi ha a l'exterior amb un sistema d'aerotèrmia. Es tracta d'un model poc utilitzat en l'àmbit de l'hosteleria per la complexitat que suposa a nivell d'enginyeria el fet d'adaptar la instal·lació a cada establiment.

En el cas de l'hotel Calypso de Salou, ja consumeix 100 kWp produïts per energia fotovoltaica. Al Sant Eloi de Tossa de Mar, les plaques produeixen 15 kWp. Properament també instal·laran plaques als hotels de Benidorm, Costa del Sol i al magatzem de bugaderia industrial de Vila-seca i a l'empresa Quickchef de Reus (que formen part del grup Med Playa).

De cara als propers mesos, els establiments del grup volen reduir els plàstics d'un sol ús i també baixar en desaprofitament de menjar. Amb aquestes accions esperen reduir la petjada de carboni i la descarbonització. Unes mesures que també aniran acompanyades de la implementació de noves energies renovables i una formació per al personal directiu en matèria de gestió i bones pràctiques mediambientals.