L’antiga Escola d’Arts i Oficis de Palafrugell, a punt per acollir l’IPEP i l’associació teatral Actua

L’edifici ha viscut una reforma integral per adaptar-lo als nous usos

L’antiga Escola d’Arts i Oficis de Palafrugell (Baix Empordà) ultima els darrers detalls de la reforma que la convertiran en la nova seu de l’Institut de Promoció Econòmica (IPEP), a la planta baixa, i de l’associació teatral Actua, al primer pis. L’edifici del carrer Tarongeta s’ha reformat totalment per adaptar-lo als nous usos, no obstant, s’han mantingut aspectes característics d’aquest edifici històric. La setmana passada, Lluís Ros, regidor d’Obra Pública; Josep Piferrer, regidor de Cultura; i Pau Lladó, regidor de Serveis Municipals, van fer una visita a l’obra gairebé finalitzada.

Així doncs, properament les oficines de l’IPEP situades al carrer Major s’ubicaran en aquest edifici històric del carrer Tarongeta. D’altra banda, l’associació teatral Actua ocuparà una part de la planta baixa com a magatzem i tot el primer pis, on hi disposarà de diferents espais per usar com a aules o com a sales d’assaig.

L'Escola d’Arts i Oficis es va construir a principis dels anys 30 en un solar cedit per l'industrial surer Joan Miquel i Avellí, la primera pedra del qual es va col·locar en un acte el 14 d’abril de 1933 coincidint amb la celebració del segon aniversari de la proclamació de la Segona República.

En els seus primers anys, l’edifici va acollir diferents aules d’art i la Biblioteca Municipal. El President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, i el Conseller de Cultura, Carles Pi i Sunyer, van inaugurar la Biblioteca el 24 de juliol de 1938. Quan a principis dels anys 1970, la Biblioteca es va traslladar, l’edifici del carrer Tarongeta va ser ocupat una escola de formació professional. Posteriorment, entre l’any 1987 i 2012, va ser la seu del Museu del Suro.