CiU dóna Hisenda a ERC a l'Ajuntament de Sant Hilari

Les dues formacions rubriquen el pacte per governar junts

El nou alcalde de Sant Hilari Sacalm, Albert Santaugini (CiU), ha reconegut que han acordat donar les competències d'Hisenda a ERC per demostrar que tenen "les mans netes" després de la detenció de l'exalcalde Robert Fauria, implicat en una trama de corrupció. "Volem esvair dubtes i que tothom vegi que no tenim res a amagar", ha manifestat l'alcalde. Aquest matí, les dues formacions han oficialitzat el pacte que ja van anunciar la setmana passada.

El líder d'ERC, Joan Garriga, ha explicat que van iniciar les negociacions demanant l'alcaldia però que entenen que són el partit més petit de l'ajuntament i, per tant, s'han conformat amb la primera tinença d'alcaldia. Ambdós prometen més transparència. L'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Albert Santaugini, i el cap d'ERC al municipi i alcalde durant l'anterior mandat, Joan Garriga, han rubricat aquest matí el pacte de govern per al que queda de mandat. Les negociacions entre les dues formacions es van iniciar arran de la renúncia de l'exalcalde Robert Fauria, detingut en el marc de l'operació Manga.

Llavors, el seu substitut, Albert Santaugini, va iniciar negociacions amb Garriga que començar apostant fort. "Nosaltres volíem l'alcaldia perquè tenim experiència per dur les regnes de l'ajuntament però també som conscient que som la tercera força", ha manifestat Garriga.

Finalment, Garriga s'ha conformat amb la primera tinença d'alcaldia i serà el responsable directe d'Hisenda. Segons ha reconegut l'alcalde, el fet d'entregar a ERC les atribucions dels comptes municipals és un gest per dissipar dubtes sobre la gestió econòmica del municipi. "Volem demostrar que tenim les manes netes i esvair tots els dubtes, no tenim res a amagar", ha afirmat amb rotunditat.

Per a Santaugini, amb la renúncia de Fauria i amb la confirmació del nou pacte de govern Sant Hilari "ha passat pàgina". "Hem de tirar endavant pel bé del poble i el cas d'en Robert (Fauria) segueix el seu judici paral·lel", ha manifestat. En la mateixa línia s'ha expressat Garriga, que considera que "ja hi ha un abans i un després" de la detenció de l'exalcalde. Tots dos han promès que amb un govern amb majoria podran garantir una governança "més estable, transparent i participativa".

Repartiment d'atribucions

En la nova estructura del consistori, destaca que ERC serà l'única responsable de les regidories d'Hisenda Municipal, Governació i Seguretat Ciutadana i Educació i compartirà amb CiU atribucions en Cooperació i Solidaritat, Igualtat i Dones, Urbanisme, Comunicació, Festes i Lleure, Participació Ciutadana, Entitats i Turisme. "A partir d'ara totes les decisions importants es prendran de manera consensuada", ha manifestat l'alcalde, que veu com a tret positiu que s'incorporin al govern tres nous regidors republicans amb experiència de govern. "Jo sóc nou i és important comptar amb l'experiència d'ERC que ens pot ajudar", ha remarcat.

El nou primer tinent d'alcalde ha reconegut que l'entrada d'ERC al govern municipal no satisfà totes les corrents que hi ha dins el partit però ha assegurat que era "la millor opció". "Estem a mig mandat i ara no convenen massa canvis sinó poder contribuir per acabar allò que està començat", ha destacat. A més, ha remarcat que alguns dels projectes que s'estan duent a terme actualment són herència de l'anterior mandat, quan governaven els republicans i Garriga era alcalde. "El pacte està beneït per tots els estaments dels dos partits polítics, des de la direcció fins a les agrupacions locals, sinó no s'hagués fet", ha sentenciat Garriga.