CiU i ERC pacten governar junts a Sant Hilari

La formació nacionalista deixarà d'estar en minoria i busca acabar el mandat amb "més estabilitat"

Les agrupacions locals de CiU i ERC de Sant Hilari Sacalm (Selva) han tancat un acord per governar plegats després de la dimissió de l'alcalde Robert Fauria, imputat en l'operació Manga. Fins ara, CiU havia governat en minoria però el futur alcalde, Albert Santaugini, ha defensat que calia acabar el mandat amb un govern ampli per tal de donar "estabilitat i solidesa" a l'acció de govern. Finalment, les dues formacions han arribat a un acord i els tres regidors republicans seran responsables de les àrees d'Hisenda, Governació i Educació. El nou alcalde de Sant Hilari prendrà possessió del càrrec aquest divendres.

Fauria va oficialitzar la seva renúncia en un ple dimarts. El panorama polític a Sant Hilari Sacalm ha quedat trastocat després de la imputació del fins ara alcalde, Robert Fauria. Els agents del servei de vigilància duanera el van detenir el passat 14 de febrer per la seva suposada vinculació amb una trama de corrupció que es lucrava a través d'adjudicacions públiques fraudulentes. L'operació es va batejar amb el nom de 'Manga'. Després de passar a disposició judicial a Lugo, Fauria va quedar en llibertat sota una fiança de 18.000 euros. Està imputat com a suposat autor de delictes de suborn, prevaricació, tràfic d'influències, violació de secrets o malversació de fons públics, entre altres.

Després de la seva imputació, Fauria va anunciar que plegava d'alcalde i la seva renúncia es va oficialitzar en un ple extraordinari dimarts. En les passades eleccions municipals, CiU va recuperar l'alcaldia però governava en minoria. Ara, el futur alcalde, Albert Santaugini, ha considerat que calia tancar un acord amb ERC (fins ara a l'oposició) per poder governar amb majoria. "Ens calia un govern sòlid i estable i més amb la situació que tenim ara", ha manifestat Santaugini, en referència a la imputació del ja exalcalde Robert Fauria en l'operació Manga.

Santaugini ha detallat que els tres regidors d'ERC que entraran a formar govern -entre els quals hi ha l'exalcalde Joan Garriga- seran responsables de les àrees d'Hisenda, Governació i Educació i ha assenyalat que els detalls del pacte es donaran a conèixer dimarts. Tot i així, ha assegurat que CiU conservarà l'alcaldia fins a finals de mandat i ha fet una valoració "molt positiva" de l'acord. "En aquests moments és molt important sumar esforços per tirar el poble endavant", ha manifestat.

Està previst que Santaugini sigui proclamat alcalde en un ple extraordinari aquest divendres, gràcies a l'abstenció o el vot positiu dels tres regidors d'ERC. No està previst que Robert Fauria vagi al ple de proclamació del nou alcalde, així com tampoc va assistir a la sessió extraordinària de dimarts on es va acceptar la seva renúncia.

Després de la seva imputació en el cas Manga, Fauria també va plegar de president del Consell Comarcal de la Selva. En aquest cas, el seu successor serà l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, i el ple de relleu està previst per dimarts 9 d'abril a la tarda.