El 'Sí' guanya a Calonge amb un 95,72% i una participació del 14,95%

El vot faborable a la independència ha rebut 1.297 butlletes i el 'no' 48

Passaven pocs minuts de les nou del vespre quan la plataforma Calonge-Sant Antoni Decideix ha fet públics els resultats de l'escrutini dels 1.355 vots emesos a la consulta per a la independència. En total, en aquest municipi baixempordanès hi havia 9.066 persones censades que tenien dret a vot, xifra que supera en més de 2.400 persones les de qualsevol altra contesa electoral, perquè a la consulta també hi poden votar els nouvinguts i els joves de més de 16 anys.

El 'sí' s'ha imposat a Calonge per una majoria aclaparadora, amb un total de 1.297 vots (95,72%). D'altra banda, s'han comptabilitzat 48 vots amb la butlleta del 'no' (3,54%), nou vots en blanc (0,66%) i un s'ha declarat nul (0,07%).

D'altra banda, a les consultes en aquest municipi del Baix Empordà també han emès el seu vot un total de 77 persones nouvingudes i disset joves d'entre 16 i 18 anys.

El secretari de la plataforma Calonge-Sant Antoni Decideix, Miquel Romero, ha ressaltat que estan 'molt satisfets' del resultat. Tot i que la participació ha estat més aviat discreta, Romero ha volgut puntualitzar que la plataforma 'no tenia a priori cap objectiu fixat, a conseqüència de la dispersió que té el municipi'.

El secretari ha recordat que a Calonge hi ha un gran número d'urbanitzacions, i que bona part de la població és estrangera, al seu un poble costaner. 'A més, també hi ha dos nuclis clarament diferenciats, Calonge i Sant Antoni, que tenen una certa rivalitat entre ells; per tant, no era previsible aconseguir una gran participació', ha concretat Miquel Romero.

Tot i això, però, el secretari ha dit que la plataforma ja considerava bo 'superar el 12% de participació que va tenir la consulta de la Diagonal a Barcelona; aquí, avui hem ratllat el 15% i, per tant, estem molt satisfets d'aquest resultat perquè no ens l'esperàvem', ha conclòs el secretari de la plataforma Calonge-Sant Antoni Decideix.