Santa Coloma de Farners instal·la Wi-Fi gratuït en 10 espais públics

S’ha dut a terme dins del programa europeu "Wifi4Europe"

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners (Selva) ha acabat, aquesta setmana, la instal·lació de 10 punts d’accés de Wi-Fi públic i gratuït en diferents zones públiques, com parcs, places, zona esportiva i centre cívic. El consistori ha dut a terme aquests treballs dins del programa europeu "Wifi4Europe".

Aquest accés gratuït a Internet obert per a tots el ciutadans no necessita registre previ i únicament cal enllaçar el dispositiu amb la xarxa anomenada Wifi4EU. Les zones habilitades estan localitzades a sis places (Farners, del Firal, de la Pau, Primer d’octubre, de la Sardana i Miquel Martí i Pol), a l’estació d'autobusos, al camp de futbol i a la piscina municipal, a l’exterior del pavelló dels Saioners i al Centre Cívic de Santa Coloma Residencial.

L’agost de 2020, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners va aconseguir, després de tres intents en convocatòries anteriors, un dels bons oferts per la comunitat europea per a la instal·lació de punts d’accés de Wi-Fi pública i gratuïta, dins el programa "Wifi4Europe", de foment al lliure accés dels ciutadants a connectivitat Wi-Fi en espais públics. La instal·lació de la xarxa segueix els requeriments de velocitat i connectivitat exigides per la Unió Europea dins aquest programa, tot i que el rendiment final per cada usuari dependrà del nombre d'usuaris connectats de forma simultània.

En el següent enllaç es pot consultar la localització dels 10 punts d'accés, amb una indicació aproximada de les àrees de cobertura:  https://bit.ly/3phReQ5. Per a més informació d’aquesta iniciativa es pot consultar en aquest enllaç.