Cinc dotacions dels Bombers remullen la zona de l'incendi d'ahir a la Jonquera

Van cremar un total de 4 hectàrees de vegetació

Els Bombers de la Generalitat han seguit remullant aquest matí la zona que ahir es va incendiar a la Jonquera (Alt Empordà) per evitar revifalles després d'aconseguir controlar-lo a darrera hora de la tarda després de cremar una superfície de 4 hectàrees de vegetació.

L'incendi es va iniciar a les 8:32h quan un vehicle avariat al voral de l'AP-7 es va començar a cremar, afectant a la vegetació del marge de la via ràpida que es va estendre ràpidament. Al llarg de la jornada fins a 31 dotacions dels Bombers hi van estar treballant (26 terrestres i 5 d'aèries) fins que van aconseguir estabilitzar-lo a les 13:34h.

En el transcurs de les tasques d'extinció l'autopista va quedar tallada en sentit Girona, fet que va generar cues de fins a sis quilòmetres des de la frontera francesa, desviant els vehicles per la sortida 1 i obligant-los a agafar l'N-II.

Per la seva banda, Renfe va haver d'interrompre el servei de trens d'alta velocitat (TAV) des de Figueres i cap a França en dues ocasions perquè les flames estaven molt a prop de les vies. La situació es va mantenir de plena incertesa fins les 13:30h que es va permetre la circulació de nou i sense cap més tall de servei.