Un incendi talla l'AP-7 a la Jonquera en sentit Girona

31 dotacions treballen per apagar un cotxe i l'entorn que crema

ACTUALITZACIÓ 13:47h | Un vehicle s'ha incendiat aquest matí a l'autopista AP-7 a al Jonquera (Alt Empordà), fet que ha obligat a tallar la circulació en sentit Girona segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

Les flames s'han iniciat a les 8:32h en el punt quilomètric 6 i fins allà s'hi han desplaçat un total de 26 dotacions terrestres i 5 d'aèries dels Bombers de la Generalitat que treballen per tal d'apagar les flames.

El foc s'ha propagat i està afectant a l'entorn de la via ràpida, cremant vegetació. Amb tot, les afectacions de trànsit a les 9:45h es resumien en sis quilòmetres de cues des de la frontera francesa en direcció sud, obligant a fer desviaments a la sortida 1 de la Jonquera per agafar l'N-II.

Protecció Civil a les 10:25h ha demanat el tall de la Línia d'Alta Velocitat (TAV) en sentit nord i també ha posat en prealerta el pla Ferrocat. A les 12:15h els TAV han quedat aturats per la proximitat del foc. Les flames afecten una superfície provisional de 3 hectàrees.

Bombers han donat el foc per estabilitzat a les 13:34h, mentre que el servei de TAV des de Figueres en sentit nord ha tornat a entrar en funcionament a les 13:30h