La 30ena Shubertíada arrenca aquest dijous amb Marlis Petersen

La programació s'allargarà fins el 28 d'agost

La Shubertíada de Vilabertran (Alt Empordà) comença aquest dijous amb un concert de la soprano Marlis Petersen acompanyada al piano per Stephan Matthias Lademann dins la programació de la 30ena edició del festival que se celebrarà fins el 28 d'agost amb actuacions del Quartet Casals, el baríton Matthias Goerne i les sopranos Julie Fuchs i Juliane Banse.

Després del concert de Petersen, seguiran els del tenor Christoph Prégardien (12 d'agost), el Cosmos Quartet (13 d'agost) i l'organista Montserrat Torrent Serra (14 d'agost) segons ha informat el certamen.

La mezzosoprano Cationa Morison actuarà el 16 d'agost, seguida del pianista Seong-Jin Cho l'endemà, el baríton Manuel Walser (18 d'agost), el baríton Matthias Goerne (19 d'agost), el pianista Eudald Buch (20 d'agost) i el baríton Andrè Shuen (20 d'agost).

El festival commemorarà el 21 d'agost el 30è aniversari amb un concert on hi actuaran la soprano Julie Fuchs, el baríton Matthias Goerne i el Quartet Atenea. El festival prosseguirà amb les actuacions del baríton Johannes Martin Kränzle (22 d'agost), la soprano Johanna Wallroth (23 d'agost), el baríton Konstantin Krimel (24 d'agost), la sorpano Juliane Banse (25 d'agost), el pianista Christian Blackshaw (26 d'agost), la soprano Julia Kleiter (26 d'agost) i el tenor Roger Padullés (27 d'agost).

Abans de la clausura del darrer dia amb el Quartet Casals, el festival dedicarà el 27 d'agost un concert als professionals de la salut amb els violinistes Maria Florea, Elena Rey, Abel Tomàs, Bernat Prat, Helena Satué i Vera Martínez Mehner amb un programa basat en Bach.