Celrà aprova definitivament l'ampliació de l'skatepark per 45.000 euros

El projecte va ser una de les opcions més votades en els pressupostos participats del 2021

El municipi de Celrà (Gironès) ha aprovat definitivament el projecte d'ampliació de les instal·lacions del skatepark que van ser l'opció més votada en els pressupostos participats del 2021. Els treballs, que tenen un termini d'execució de tres mesos i un pressupost de 44.916,01 euros (IVA inclòs), han de començar abans d'acabar aquest any.

La memòria del projecte descriu la necessitat de remodelar l’actual skatepark, per a ús recreatiu i de lleure en zona pública. Les instal·lacions es construiran dintre d’un solar propietat de l’ajuntament, concretament una zona d’equipaments esportius on actualment al terreny ja s'hi troben diverses activitats esportives i de lleure d’us públic. L’emplaçament de l’skatepark es troba en zona urbana consolidada i limita al nord, a l’est i a l’oest amb zona d’equipaments i al sud amb el carrer dels pins d’en Ros.

Actualment ja existeix un skatepark fet a base d’una solera de formigó de 25 metres d’ample per 25 metres de llarg amb uns mòduls prefabricats que ocupen part de la superfície. El projecte preveu reordenar part dels mòduls prefabricats i ocupar la resta de l’espai lliure de la solera tot construïnt nous elements de formigó armat i polits a mà.

Aquesta tècnica permet mes plasticitat i llibertat creativa a l’hora de dissenyar els moduls i al mateix el producte final es molt mes resistent al pas del temps. Es preveu que els usuaris de l’equipament tipus skatepark/skateplaza siguin majoritàriament “skaters” “rollers” i també “bmx” i “surfskate” de totes les edats. El projecte dona resposta ales necessitats específiques en quan a forma de l’espai urbà per a l’ús específic d’aquestes disciplines.

La superfície total de l'skatepark que actualment és de 625 metres quadrats i aquestes millores afectaran uns 350 metres quadrats aproximadament.